Стопанинът на хижа Тевно езеро, обвинен в побой от студенти,

...
Стопанинът на хижа Тевно езеро, обвинен в побой от студенти,
Коментари Харесай

Още хора свидетелстват, че са нападани от хижаря на "Тевно езеро"

Стопанинът на хижа " Тевно езеро ", упрекнат в побой от студенти, е проявявал експанзия и преди. Това описаха пред bTV планинари, които настояват, че преди години са били нападнати от него без причина.
Снимка: bTV

Историята на младежите от Шумен доста припомня на тази на Ралица Цветкова и Ивайло Начев от преди 13 година Още тогава те дават публичност на преживелица край хижата, в която са нападнати и бити от стопанина и негови познати.

„ Непредизвикана експанзия, нахлуване на хора, разрушени глави. При състояние, че ние още преди години сме уведомили всички вероятни институции. Очаквахме, че това няма да се повтори “, описа Ивайло.

Снимка: bTV

През 2008 година двамата и техни другари, по мрачно, търсят заслон в " Тевно езеро " след часове преход. Иван Дрънков им отхвърля, а когато разпъват палатките, с цел да се предпазят от проливния дъжд, са нападнати.
Снимка: bTV

Пострадалите подават сигнал и в прокуратурата, и в Българския туристически съюз (БТС), а Дрънков е отхвърлен краткотрайно. След няколко месеца следствие, прокуратурата отхвърля да образува дело, тъй като имало две версии за случилото се. Пред проверяващите хижарят твърди, че групата пристигнала в хижата с пострадвания от рухване, а той единствено ги приютил. Днес телефонът му бе изключен.

Изпълнителният секретар на БТС чака съд или прокуратура да се произнесат и по тази причина към този момент не се вземат ограничения по отношение на хижаря.

Според министъра на туризма това е частен случай.
Снимка: bTV

„ Бих го посъветвала да се извини. Недопустимо е по този метод да реагираме, изключително пък в планината “, сподели Стела Балтова.

Министерството на туризма е почнало инспекция. Не е ясно кой я прави и по кое време ще завърши.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР