Стопани на домашни любимци, които се върнаха в Австралия преди

...
Стопани на домашни любимци, които се върнаха в Австралия преди
Коментари Харесай

Стопани си платиха солено, за да приберат животните си със самолет у дома

Стопани на домашни любимци, които се върнаха в Австралия преди пика на пандемията от ковид, наеха под наем полет за 100 000 австралийски $ (70 000 щатски долара), с цел да приберат от Канада домашните си любимци, заяви ДПА, като цитира информации в локални медии.

Няколко фамилии се заели с организацията на чартърния полет от Ванкувър до Мелбърн, с цел да върнат през миналата седмица близо 70 кучета и котки в Австралия, заяви " Найн нюз ". Стопаните били принудени преди съвсем година да оставят в Канада домашните си любимци поради анулацията на полети и затрудненията с условията за карантина на животните поради пандемията от новия ковид.

Алън Смит споделя пред " Найн нюз ", че заплаща над 17 000 австралийски $, с цел да върне вкъщи двете си кучета. Той и партньорката му се прибрали в Австралия през декември, откакто живели в Канада 15 години и очаквали кучетата да се върнат с полет през април. " Но нямаше никаква опция ", споделя Смит. " Не можем просто да ги изоставим ".

Полетът е провеждат от канадската компания " Уърлдуайд анимал тревъл " и от австралийската " Джетпетс ", отбелязва " Найн нюз ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР