Стомана, волфрам, титан - звучат повече като материали за промишлеността

...
Стомана, волфрам, титан - звучат повече като материали за промишлеността
Коментари Харесай

“Тежката артилерия” при бижутата

Стомана, волфрам, исполин - звучат повече като материали за индустрията и самолетостроенето и несъмнено се употребяват там. Но освен. Това са новите материали, от които бижутерите основават истински и красиви бижута. И въпреки да провокират асоциации за нещо “тежко ”, в действителност са извънредно леки, и имат куп преимущества – здрави са, не се надраскват, не се окисляват, не провокират алергични реакци, цената им е по-ниска спрямо тази на златото и среброто. От тях се създават както спортни бижута, подобаващи за младежи, по този начин и публични, инкрустирани със скъпоценни камъни.

Неръждаема (медицинска) стомана – бижутата, направени от този тип сплав, няма да потъмнеят, както се получава при среброто. Те ще запазят своя искра без значение от външните условия.
Много хора имат алергия към метал и могат да носят бижута единствено от злато и сребро. Сега към този момент не са по този начин лимитирани. Накитите създадени от здравна стомана са антибактериални и не провокират алергични реакции. Те са желани и поради не толкоз огромния си искра и по-матовото меко лъчение.

Бижутата не се нуждаят от специфична поддръжка, в случай че се наложи да се почистят, може да го извършите с топла сапунена вода и мек плат. Те могат да бъдат неведнъж полирани, не трансформират цвета си и външния си тип при всекидневно носене. Като прибавим и ниската цена на по-масовото им произвеждане са доста добър избор. Комбинацията на стомана и кожа към този момент се е трансформирала в класика.

Волфрам – евентуално ви е по-познат като част от електрическата крушка – волфрамовата жичка, само че също така той е и материал за произвеждане на красиви бижута. Чистият волфрам има сиво-бял цвят. Той е необикновено резистентен на разяждане, не оксидира и не потъмнява. Бижутата са с несравним железен искра, по-тежки, поради по-високата компактност на материала и неповторимо гладки при досег и носене.

В бижутерията волфрамът се употребява след смесването му с въглерод или с въглеродни сплави, които му придават изключителна издръжливост и го трансформират във волфрамов карбид. Така получената сплав е доста по-издръжлива от всички останали метали. В резултат бижутата от волфрамов карбид ще се надраскат единствено с елмаз. Те са единствените, които могат да бъдат постоянно полирани и които резервират присъщия си хубав искра повече от всички други. Спокойно можем да кажем, че това са най-здравите и издръжливи бижута, които човек познава.

Титан - чистият исполин има ярко бял цвят. Той е с по-ниска компактност и по тази причина е по-лек от стоманата и по-здрав от нея. Неговите приложения са извънредно доста и разнородни – в строителството, архитектурата, самолетостроенето, а през днешния ден към този момент и в бижутерията. Накитите от исполин в никакъв случай няма да потъмнеят.
Друго негово качество е изключителната му биосъвместимост. Заради нея той е желан при производството на хирургични принадлежности, импланти и протези. Точно това му качество ви подсигурява, че бижутата от исполин няма да провокират никаква алергична реакция, даже и при хората с извънредно сензитивна кожа.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР