Стомахът е много чувствителен орган, който бързо може да излезе

...
Стомахът е много чувствителен орган, който бързо може да излезе
Коментари Харесай

Лавандулата помага при проблеми със стомаха

Стомахът е доста сензитивен орган, който бързо може да излезе от равновесие и от най-дребните дразнители. Това най-често са неправилното хранене, алкохолът, цигарите, стресът. Стомашните проблеми обгръщат огромна гама от признаци, които могат да се появят в разнообразни стадии и обстановки в всекидневието, по тази причина постоянно се консултирайте с вашия доктор.

Едни от най-честите стомашни недоволства са болежка, тежест, отичане, киселини. Тъй като човешкият корем реагира друго на храните, за положителната му кондиция спазването на хранителен режим от най-малко 4 хранения на ден едновременно е от значително значение. Може да разчитате и на билки. Една от тях е лавандулата. Тя е растение за добиване на масло, а от лавандуловите съцветия се създават артикули против молци, чайове, подправки в кулинарията, ароматизиращи артикули, за аранжировка и други. През Първата международна война лавандуловото масло се е употребило необятно в лечебните заведения за стерилизация на подовете и стените. В националната медицина чай, изработен от лавандулови цветове, оказва помощ при киселини, успокоява стомаха при диария и подкрепя храносмилането. Освен това се употребява против дрезгавина в гласа и зъбобол. Лавандулата намира огромно приложение и в ароматерапията.

Билката лавандула е добре позната на кулинарите. Листенцата <210> се употребяват при приготвянето на редица ястия и специалитети. Добавя се в съществени ястия, винени сосове, даже шоколадови десерти.

Лавандулата се отглежда преди всичко като билка. От нея се извлича етерично лавандулово масло, създават се артикули против молци, чайове, подправки в кулинарията, ароматизиращи артикули. Нерядко се употребява и за аранжировка.

Съцветията на лавандулата са извънредно богати на нектар. От него пчелите вършат първокачествен мед, който от своя страна се предлага на международните пазари като най-висококачествен артикул. В някои страни тези съцветия се захаросват и употребяват като декорация на торти. Много постоянно лавандулата се смесва с черен, зелен или билков чай, защото прибавя пресен и релаксиращ мирис и усет.

В някои страни има процедура от лавандулата да се подготвя сироп. Сушените лавандулови пъпки пък се употребяват за изработката на лавандулови сладки, кифли, бонбони и на така наречен лавандулова захар.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР