Столтенберг уточни, че се касае не само за доверието в

...
Столтенберг уточни, че се касае не само за доверието в
Коментари Харесай

Столтенберг: Не трябва да подкопаваме доверието в сдържащата сила...

Столтенберг посочи, че се касае освен за доверието в вложенията, само че и в връзката сред сътрудниците, по тази причина не би трябвало да се оставя място за неправилни послания. На брифинг преди утрешната среща на министрите на защитата на Алианса той бе безапелационен:

 

" Всяко съмнение, че няма да се защитим един различен, подкопава сигурността на всички нас, покачва риска и по тази причина е доста значимо както на дейности, по този начин и на думи да излъчваме задоволително ясно посланието, че стоим зад уговорките си да пазиме всички съдружници ".

 

" Съединените щати постоянно са водели борбите си със съдружници и това ги е предписание по-силни - от Корейската война до Афганистан ", разясни Столтенберг и напомни, че член 5 е задействан само след офанзивата на 11-и септември. Той в същото време сподели, че рецензиите на някогашния държавен глава Тръмп имат известно съображение:

" Критиките, които чуваме, не са главно към НАТО, а за съдружниците от Пакта, че не харчат задоволително. И това е основателно и е отправяно като обръщение от редица американски администрации - че съдружниците от Европа и Канада би трябвало да вършат повече разноски, тъй като няма заслужено разделяне на товара. Добрата вест е, че съдружниците от НАТО вършат тъкмо това ".

 

Шефът на НАТО осведоми също по този начин, че чака 18 страни членки да доближат задачата от 2 на 100 разноски за защита тази година. Миналата година съдружниците от Европа и Канада са повишили разноските с 11 на 100, а от 2014 година след поетия ангажимент за тяхното нарастване, са заделили над 600 милиарда $ за задачата. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР