Столицата Париж и други френски градове осъмнаха с плакати, призоваващи

...
Столицата Париж и други френски градове осъмнаха с плакати, призоваващи
Коментари Харесай

Плакати в Париж и други градове призовават властите да действат срещу домашното насилие

Столицата Париж и други френски градове осъмнаха с плакати, призоваващи управляващите за повече дейности в битката против домашното принуждение, съобщи Асошиейтед прес.

Над 130 дами бяха убити от сегашни или някогашни сътрудници във Франция единствено през тази година, което значи по една убита жена на всеки три дни. Френският президент Еманюел Макрон назова този проблем " позор за Франция ".

Тази нощ недоволни от дейностите на управляващите активистки залепиха плакати на общински здания, в това число и върху постройката на Парижкия централен съд. На някои от плакатите пишеше: " Тя го напуща и той я убива " или " Игнорирани недоволства, убити дами ". На някои здания бяха залепени и плакати, върху които имаше имена на дами, станали жертва на домашното принуждение.

Активисти настояват, че управляващите неведнъж не съумяват да защитят дамите, които стават жертва на домашно принуждение.

Очаква се френското държавно управление да разгласи в понеделник ограничения в битката против домашното принуждение, измежду които конфискуване на огнестрелните оръжия на хора, обвинени, че правят такова принуждение, и обучаване на служители на реда да се оправят по-добре с този жанр закононарушения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР