Столицата на Украйна Киев беше атакувана тази нощ с руски

...
Столицата на Украйна Киев беше атакувана тази нощ с руски
Коментари Харесай

Ранени хора, пожари и разрушения при ракетен обстрел срещу Киев

Столицата на Украйна Киев беше атакувана тази нощ с съветски ракети . Около 3 ч. тази нощ са се чули няколко детонации и е оповестена въздушна паника. Отломки са нанесли вреди на детската болница в града.

 Ракетен обстрел против Киев Снимка: Reuters

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че са ранени 25 души, от които 13 са приети в болница.

Обитателите на една постройка са били евакуирани, а екипи за пожарната са гасили няколко пожара, провокирани от остатъци от ракети. Има и запалени коли.

Снимка: Reuters

На този декор продължава визитата на украинския президент Володимир Зеленски в Съединени американски щати поради желаното от администрацията на Джо Байдън утвърждение от американския Конгрес на нова финансова помощ за Украйна .

Посещението на Зеленски във Вашингтон имаше за цел да убеди американските законодатели да гласоподават над 60 милиарда $ военно финансиране за Украйна.

Републиканците, доста от които са срещу нова финансова помощ за Украйна, упорстват тя да бъде отпусната, откакто Съединените щати подсилят границата си с Мексико

Байдън прикани Конгреса да отпусне спомагателните средства и разгласи 200 млн. $ обособена военна помощ за Украйна.

Той упорства да бъде разблокиран новия пакет от 61 милиарда $ помощ за Украйна

„ Не губете вяра! Ние ще останем на ваша страна “, съобщи американският президент. Той акцентира, че Конгресът на Съединени американски щати не би трябвало да прави коледен подарък на съветския президент Владимир Путин. Зеленски от своя страна съобщи, че Киев е задоволително мощен, с цел да завоюва войната против Москва.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР