Столицата на Швейцария Берн проучва пилотна схема за разрешаване на

...
Столицата на Швейцария Берн проучва пилотна схема за разрешаване на
Коментари Харесай

В швейцарската столица обмислят продажбата на кокаин с развлекателна цел

Столицата на Швейцария Берн изследва пилотна скица за разрешаване на продажбата на кокаин за развлекателна приложимост - коренен метод към войната с опиатите, който не е бил пробван другаде, предава Ройтерс.

Парламентът в Берн поддържа концепцията, която към момента би трябвало да преодолее съпротивата на градското държавно управление и също по този начин ще изисква смяна в националното законодателство .

Политиката за опиатите по света се развива, като американският щат Орегон, да вземем за пример, декриминализира притежанието на дребни количества кокаин през 2021 г . в интерес на лекуването на наркозависмите пациенти.

Много европейски страни , в това число Испания, Италия и Португалия, към този момент не постановат затвор за владеене на опиати, в това число кокаин , макар че на никое място не се е стигнало толкоз надалеч, колкото предлагането, което се разисква в Берн.

Швейцария преразглежда позицията си във връзка с опиата, откакто някои политици и специалисти разкритикуваха цялостните забрани като неефективни.

" Войната против опиатите се провали и ние би трябвало да търсим нови хрумвания ", сподели Ева Чен, член на съвета в Берн от Алтернативната лява партия, която е съавтор на предлагането.

" Контролът и легализирането са по-добри от елементарните репресии.

Висока приложимост на кокаин в Швейцария

Богатата Швейцария има едно от най-високите равнища на приложимост на кокаин в Европа , съгласно равнищата на неразрешени опиати и техните метаболити, измерени в отпадъчните води, като Цюрих, Базел и Женева са измежду първите 10 града в Европа.

Швейцарските градове, в това число Берн, също демонстрират възходяща приложимост, до момента в който цените на кокаина са паднали на половина през последните пет години , съгласно Addiction Switzerland, неправителствена организация.

" В момента имаме доста кокаин в Швейцария, на най-ниските цени и с най-високо качество, което в миналото сме виждали ", сподели Франк Зобел, заместник-директор на Addiction Switzerland.  " В наши дни можете да получите доза кокаин за към 10 франка, не доста повече от цената на бира, " съобщи той.
 Албания утвърди проектозакон за здравната приложимост на канабис
Албания утвърди проектозакон за здравната приложимост на канабис

Лиценз единствено за компании с над 3 години опит с развъждане и превозване на марихуана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР