Столицата на Индонезия – Джаркарта, се бори с лошото качество

...
Столицата на Индонезия – Джаркарта, се бори с лошото качество
Коментари Харесай

Тежко замърсяване в Джакарта: Над половин милион случая на болезнен задух през 2023 г.

Столицата на Индонезия – Джаркарта, се бори с неприятното качество на въздуха от години. В момента е достигнало толкоз тревожни равнища, че градът е класиран като един от най-замърсените в света. Правителството дефинира като основен провинен за този проблем времето и колите.

Само тази година в Джакарта са регистрирани над половин милион нови случая на мъчителен зной, след които жители са признати в болница.
Президентът на Индонезия прикани за незабавни ограничения за ограничение на замърсяването на града. На държавните чиновници е подредено да работят от у дома, с цел да понижат трафика. Хората са призовани да карат велосипед или да употребяват публичен превоз.

Правото на чист въздух е политически въпрос. Преди две години индонезийски съд застана на страната на жителите в дело против държавното управление за качеството на въздуха в Джакарта. Сред ищците е Индонезийски конгрес за околната среда – неправителствена организация, която от дълго време води акция против замърсяването на въздуха в столицата.

С решение на президента, столицата на Индонезия бе преместена на остров Борнео. 
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР