Столицата на Хаити беше до голяма степен затворена в понеделник,

...
Столицата на Хаити беше до голяма степен затворена в понеделник,
Коментари Харесай

Столицата на Хаити „парализирана“, тъй като конфликтът между бандите се засилва след бягство от затвора

Столицата на Хаити беше значително затворена в понеделник, като жителите излизаха единствено за най-важното, защото управляващите постановиха изключително състояние, откакто офанзива против затвор освободи хиляди пандизчии.

С разрастването на последната рецесия министър председателят Ариел Хенри към момента беше отвън страната след пътешестване до Кения, с цел да упорства за разполагането на подкрепена от Организация на обединените нации многонационална полицейска задача, която да се опита да стабилизира Хаити.

Бягството от пандиза пристигна в нова вълна от принуждение, заляла Порт-о-Пренс, където въоръжени банди, които управляват огромна част от града, сеят безпорядък от предходната седмица.

Репортер на AFP сподели, че някои локални поданици са били по улиците желаят да купят вода и гориво в деня след оповестяването на изключителното състояние и полицейския час.

Училищата и банките бяха затворени, а хората се приютиха за сигурност в учебни заведения, спортни зали, фитнес зали и публични здания, постоянно без подобаващи тоалетни, здравни заведения...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР