Столицата може да има обществени велосипеди до края на годината.

...
Столицата може да има обществени велосипеди до края на годината.
Коментари Харесай

До края на годината пускат обществени велосипеди под наем в столицата

Столицата може да има публични колела до края на годината. Проектът планува 33 станции с към 400 колела, които ще бъдат ситуирани в централната част на София.

Съдът класира участник, който да развие и ръководи публичните колела в София. Това сподели зам.-кметът по превоз в Столичната община Кристиан Кръстев.

„ Към момента съм поканил участниците, с цел да уточним елементи във връзка с сключване на контракта. В момента класираните преди всичко имат искания във връзка с смяна на събитията, поради стартираната преди много години концесия. Необходимостите и опциите към този миг са разнообразни, условията и упованията на хората също са разнообразни “, изясни той.

Зам.-кметът сподели, че още тази година публичните колела могат да станат факт, стига да бъде реализиран консенсус.

„ В момента, в който намерим консенсус тогава ще входираме предлагането в Столичния общински съвет, който да го гласоподава “, съобщи Кръстев.

Борбата на Столичната община да вкара тази опция е от 2016 година, само че поради обжалване на един от участниците и правосъдни процедури това се отсрочи с години. Проектът планува градските колела да бъдат ситуирани на специфични стоянки. На 33 станции ще могат да се обменят до 400 велосипеда.

Те ще са ситуирани в централната част на града, а първият половин час от използването им ще е безвъзмезден. След това цената ще е 1 лев на час. Всички колела ще са оборудвани с GPS-и, с цел да може да се следи местоположението им и да се обезпечи защитата им. Концесионерът ще би трябвало да влага 1.6 млн. лева за най-малко осем години, като за обезпечаване на доходи му се дават 150 места за външна реклама.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР