Столицата е в снежен капан. Обилният снеговалеж буквално блокира столичани.

...
Столицата е в снежен капан. Обилният снеговалеж буквално блокира столичани.
Коментари Харесай

Фоторепортаж в БЛИЦ! В София е Сибир! Столицата се бори със свирепата виелица!

Столицата е в снежен капан. Обилният снеговалеж безусловно блокира столичани. Предвижването по улици и булевардите е извънредно мъчно.
Голямо запушване се е образувало по бул. " Ген. Данаил Николаев " в посока гара Подуяне, съобщи " Фокус ".


Колоната от коли е продължение на целия бул. - от площад " Сточна гара " до кръстовището на булевардите " Ситняково " и " Мадрид ". Заради снега трафикът в столицата е извънредно натоварен.

Движението се прави при зимни условия. Затруднено е пешеходното напредване. Столична община моли жителите, на които не им се постанова да пътуват, да не употребяват персоналните си коли. Шофьорите да бъдат с почистени и оборудвани за придвижване при зимни условия коли. Напомняме на жителите да почистят прилежащите пространства към своите домове, офиси и търговски обекти. Витоша е затворена поради многото сняг и заплахата от лавини.

В същото време ЦГМ заяви, че краткотрайно се анулира “синята “ и “зелената “ зона за паркиране в центъра на София поради тежките зимни условия в понеделник. Системата за есемес паркиране няма да приема известията за заплащане, а талоните няма да се ревизират от контрольорите. В столицата с приоритет ще се почистват паркингите пред учебни заведения, детски градини и публични здания. Обилният снеговалеж прави невероятно качественото разчистване на всички места за прекъсване в зоните за паркиране.

Центърът за градска подвижност приканва жителите да се съобразят с тежките зимни условия за деня и да не употребяват персоналните си коли, в случай че имат тази опция.

В обществените мрежи пък консуматори споделят фотоси и видеа по какъв начин са видели зимните условия. Забелязват се и няколко занимателни снимки, които са на джип, трансфорат в спонтанен снегорин, а даже се намират и колоездачи.



















Ето по какъв начин наподобяват някои от основните места в София сега (9:30 часа).

Булевард " България "

Орлов мост



Метростанция " Сердика "

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР