Столичното предприятие за третиране на отпадъци (СПТО) вече има оздравителен

...
Столичното предприятие за третиране на отпадъци (СПТО) вече има оздравителен
Коментари Харесай

Столичната община е готова да оздрави завода за отпадъци

Столичното дружество за отнасяне на боклуци (СПТО) към този момент има " възстановителен проект ", който да възстанови напълно естествената работа на предприятието, оповестиха от Столична община.

Администрацията на кмета Васил Терзиев акцентира, че в ръководството на ГЕРБ са изхарчени 114 млн. лева за 3 години, само че над 2/3 от машините и оборудванията са за главен ремонт. Те са били оставени без подръжка и работещи системи за обезпрашаване. Както заяви самият кмет по-рано, предходната година СТПО е произвело над два пъти по-малко RDF гориво по отношение на потенциала си - вместо 185 000 тона, едвам 80 000.

Според Терзиев това значи, че потенциалът за отпадък на града ще се запълни за 3 години - а увеличението му ще отнеме четири. Кметът изиска одит и го прати и на прокуратурата. Оттам вест към момента няма.

Според ГЕРБ-СДС рецесия с боклука в града няма, заводът имал потенциал за 8 години.

Оздравителният проект ще има три стадия - незабавни, краткосрочни и дълготрайни ограничения. С някои от незабавните към този момент е стартирано - екипи в предприятието не са комуникирали дейно. Работи се и попълването на изчезнал личен състав. Във Facebook кметът Терзиев заключи другите незабавни ограничения:

" Спешните са да намерим решения и да понижим времето за реакция, ограниченията за справяне с честите повреди, блокажи и други проблеми, които действително понижават ефикасното работно време на машините ", написа той.

 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР