Столичното летище сключи договор с швейцарската Dufry за дейността в

...
Столичното летище сключи договор с швейцарската Dufry за дейността в
Коментари Харесай

Швейцарската Dufry ще поеме безмитната търговия на летище София

Столичното летище подписа контракт с швейцарската Dufry за активността в комерсиалните зони за интервал от осем години и половина. Това заяви концесионерът на столичната аерогара " СОФ Кънект ", като смяната на комерсиалната зона е част от плануваната смяна на летище София.

Dufry е определена след интернационална тръжна процедура и ще ръководи общо тринадесет магазина - 11 от които duty-free и два duty-paid.

" Тази нова концесия в допълнение консолидира отпечатъка на Dufry в България, прибавяйки нова локация към съществуващата активност на летищата в Бургас и Варна ", написаха и от швейцарската компания.
Нещо ново в София
Компанията ще поеме употребата на съществуващите търговски площи на общо 1 433 кв. м., като ще сътвори два нови обекта на Терминал 2. Първият магазин ще бъде с повърхност 1 800 кв. м., като пътуващите ще минават непосредствено през него преди да стигнат до полетния си излаз. Другият магазин с повърхност 170 кв. м. е предопределен за идващите пасажери. Той ще бъде duty - paid.
Реклама
" Ключов детайл на новия walk-through магазин ще бъде консолидираното на цифрови технологии ", разяснява Алберто Иглесиас, основен действен шеф за Средиземноморието, Източна Европа и Близкия Изток на определената компания.

Концепцията планува продуктов микс от интернационалните марки, извънредни и нови артикули. Силен акцент ще има върху локалните артикули, които ще бъдат изложени в магазина в зона " Вкусът на София ".

Години наред обектите се движеха от държавното летище София. е определен нов оператор.
Dufry в България
Историята на компанията стартира още от 1865 година Седалището на общественото сдружение се намира в Базел, Швейцария. Към момента оперира 2300 магазина по света, в 66 страни и 420 местоположения. Изчислява за себе си, че държи 20% от летищния ритейл преди пандемията., до момента в който предходната година са под половината.
Реклама
През 2014 година компанията закупи " Нюанс БГ ", смесено сдружение сред швейцарската The Nuance и авиационната група на " Химимпорт " - " Бългериан Еъруейз Груп ". Смесеното сдружение беше основано през 2013 година за оперирането на безмитните магазини на Летище Варна и Летище Бургас, където варненската група има дял в сдружението концесионер. През годините преди пандемията приходите се движат в диапазона 35-40 млн. лева
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Калина Горанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР