Столичният ЦСКА записа много ценен успях в борбата си за

...
Столичният ЦСКА записа много ценен успях в борбата си за
Коментари Харесай

Уморен ЦСКА взе тежката борба на „Тича” и е 3 от 3

Столичният ЦСКА записа доста скъп съумях в битката си за челните позиции в efbet Лига. Три дни след триумфа над Виктория Пилзен от Лигата на конференциите „ червените” завоюваха с 1:0 визитата си на Черно море на „ Тича” в извънредно тежък конфликт сред двата тима.

Единственият гол във Варна падна в 61-ата минута, когато Жорди Кайседо порази вратата на „ моряците” след груба неточност на някогашния защитник на Левски Живко Атанасов и еквадорецът на процедура донесе трите точки на своя тим. Черно море пък доигра срещата с 10 индивида, защото Жозе Гомеш бе изпъден с втори жълт картон в 73-ата минута, а първият картон му бе показан четири по-рано.

С трите си изиграни и извоювани мача до момента в шампионата тимът на Стойчо Младенов излезе пети с девет точки, на четири зад водача Славия, който е с три мача повече. Черно море остава пред ЦСКА и е втори с 11 точки, само че също е с три мача повече от неделния си противник.

След паузата за национални тимове ЦСКА приема водача Славия, до момента в който за Черно море следва аудиенция на първенеца Лудогорец.

След три минути игра се видя първата преференциална обстановка. Топката бе центрирана в наказателното поле на ЦСКА, а Родриго Енрике отигра с глава, само че Евтимов избави. Все отново бе отсъдена и засада, тъй като юношата на Бенфика бе в състояние на такава. Черно море беше по-дейният тим в първите минути, а в седмата минута Евтимов трябваше да стопира центриране отляво на Цветомир Панов и улови топката преди тя да стигне до Жозе Гомеш.

В 10-ата пък Живко Атанасов стреля от преференциална позиция в наказателното поле, откакто топката попадна пред него, само че опитът му с десния крайник бе кошмарно неакуратен - навън. В 22-ата минута ЦСКА нацели гредата след фантастично осъществяване на Чатакович. Кайседо отигра с глава отляво топката и я подаде за Чатакович, който овладя и стреля от въздуха. Топката трансферира Георги Георгиев, само че "облиза " напречната греда след красивото осъществяване.

След половин час игра домакините бяха покрай това да открият резултата след слаба игра на столичани в отбрана. "Червените " от София позволиха доста груба неточност, откакто Ахмедов почисти едва топката към границата на наказателното поле на ЦСКА. Там бе Пабло Гарсия, който шутира от воле, само че Евтимов със зрелищна интервенция прати топката в ъглов удар за Черно море.

Пет преди края Хамза Чатакович овладя пред наказателното поле на домакините и реши да стреля фронтално, въпреки да имаше опция вляво и дясно. Ударът му обаче бе отразен от Георгиев. Черно море можеше да поведе в резултата със старта на втората част, в случай че не беше брилянтната интервенция на най-новото попълнение - Томас Лам. Стефан Велев отстрани елегантно Юрген Матей по земя в наказателното поле на ЦСКА. Той насочи удар, а Евтимов блокира, само че топката се запъти към вратата на ЦСКА, само че в сетния момент Томас Лам почисти в ъглов удар.

Гостите от София откриха резултата в 61-ата минута, когато Брадли Мазику даде вляво за Греъм Кери. Ирландецът овладя, подвигна глава, откакто бе несмущаван и даде изострен пас по земя пред вратаря Георгиев. Бранителят Живко Атанасов работи безхаберно и не парира топката, която бе отиграна от Кайседо, който от близко матира стража на варненци - 1:0 за ЦСКА.



В 72-ата минута Цветомир Панов мина през отбраната на ЦСКА отляво и даде паралелен пас за Жозе Гомеш, само че нападателят на Черно море се размина с топката.. Секунди по-късно пък Жозе Гомеш бе изпъден с втори жълт картон и Черно море остана с 10 индивида. До края на срещата на "Тича " тимът на домакините опита да пресира защитата на столичани, въпреки да бяха с 10 индивида, само че на няколко пъти Евтимов се намесваше уверено и внасяше успокоение в дейностите на своя тим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР