Столичният щаб за борба с пандемията ще обсъди въвеждане на

...
Столичният щаб за борба с пандемията ще обсъди въвеждане на
Коментари Харесай

Мерките срещу Covid-19 в София може да се затегнат от 26 януари

Столичният щаб за битка с пандемията ще разиска въвеждане на по-строги ограничения в София от 26 януари поради все по-масовото разпространяване на коронавирусната зараза. 

3049 от общо 10160 нови дневни позитивни случаи бяха регистрирани в столицата на 19 януари. 

Щабът ще разиска дали да бъде въведен 50% понижение на работния потенциал на кафенетата и заведенията за хранене и налагане на вечерен час до 22 ч., като се резервира и настоящето условие за наложителен Covid-сертификат на посетителите и чиновниците. 

Предлага се още и въвеждането на ротационно образование за учениците от 5., 6., 8., 9. и 11. клас в София до настъпването на междусрочната почивка (29 януари). 

Децата от 1. до 4. клас, както и учениците от 7., 10. и 12. клас ще продължат да учат присъствено.

Окончателните решения за учебните заведения се взимат от Министерството на образованието и науката.

За въвеждане на ротационен принцип на образование би трябвало да се мисли и във всички посочени области, които към този момент са на прага на III-тия стадий от Националния действен проект за справяне с пандемията, сподели основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. 

Гражданите и бизнесът ще бъдат осведомени няколко дни по-рано с ограниченията, които ще бъдат въведени на регионално равнище, с цел да имат предвидимост и изясненост. Към момента не се вкарват ограничения на национално равнище, защото индикаторите, които се наблюдават, са разнообразни в обособените райони на страната, сподели още той. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР