Столичният общински съвет взе решение за утвърждаване на второ издание

...
Столичният общински съвет взе решение за утвърждаване на второ издание
Коментари Харесай

За втори път Столичният общински съвет одобри подкрепящия финансов инструмент „Акселератор Стартъп София“

Столичният общински съвет взе решение за одобряване на второ издание на подкрепящия финансов инструмент „ АкселераторСтартъп София “за улеснение достъпа до финансиране на новаторски, започващи и обществени бизнесмени на територията на Столична община. В момента се приготвят изискванията за кандидатстване по програмата, а подаването на документи ще стартира от 15-и декември до 31-и януари. Финансирането за второто издание на „ АкселераторСтартъп София “ ще бъде обезпечено със средства на стойност 100 000 (сто хиляди) лева от бюджета на Общинския гаранционен фонд за дребни и междинни предприятия към Столична община (ОГФМСП).

Програмата „ Акселератор Стартъп София “, одобрена от Столичен общински съвет още през 2018 година, спомага за интензивен достъп до финансиране на новаторски, започващи и обществени бизнесмени на територията на Столична община като ги подкрепя при създаване и показване на добре обосновани оферти към евентуални вложители и финансиращи организации, като увеличи техния потенциал за пълноценно взаимоотношение с банковия бранш и като ги насърчи към развиване и промотиране на новаторски артикули и услуги с висока добавена стойност.

„ Акселератор Стартъп София “ се осъществя в осъществяване на главните цели и водещите начинания в тактиката „ Европа 2020 ” и в Иновационната тактика за умна специализация (ИСИС) на София и представляваше взаимна платформа за взаимоотношение сред ОГФМСП, Столичната общинска организация за приватизация и вложения (СОАПИ) и Програма „ Европа “ на Столична община.

„ В това мъчно време на пандемия „ младите “ и започващите компании в София заслужават внимание и поддръжка от страна на Столичната община и ние вършим това с навременни и обосновани дейности “, разяснява ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Чрез Програмата ще се обезпечи първичен финансов запас за пускане или насърчаване на активността на новаторски, започващи и обществени бизнесмени, като редом, или след този стадий, същите ще могат да са възползват в композиция и от гаранционните схеми на ОГФМСП. Експертите от СОАПИ ще реализират менторска помощ, обучение, свързване с мрежа от контакти, споделено офисно пространство и среда при реализиране на плановете, опция за показване на резултатите пред евентуални вложители. Ще бъде употребен и опита на Програма „ Европа “ на Следствен отдел към окръжна прокуратура при поддръжка на новаторски и цифрови начинания на неправителствени организации, както и експертизата на Асоциация за развиване на София и СОАПИ в поддръжка на предприемачеството, нововъведенията и цифровите технологии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР