Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа предложение за осигуряване на

...
Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа предложение за осигуряване на
Коментари Харесай

Списък: СОС вади 3,14 млн. за ремонти на забавачки и училища

Столичният общински съвет (СОС) ще прегледа предложение за обезпечаване на средства от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) за осъществяване на ремонтни действия на учебни заведения и детски градини през 2023 година.

Докладът е импортиран от ръководителя на бюджетната комисия Стефан Марков и на отрасловия зам.-кмет Дончо Барбалов.

Общата стойност на нужните финансови средства за осъществяване на 25 обекта е до 3 141 830 лева

Рехабилитацията на 24 здания на просветителни и детски заведения ще бъдат предоставени за осъществяване на районните администрации, а един - обект на 8-мо СУ „ Васил Левски “, регион " Студентски “ ще бъде предоставен за осъществяване на управлението на учебното заведение.

Останалите действия, за които е належащо финансиране са:

Подмяна на осветителна, мълниезащитна, пожароизвестителна и електрическа съоръжения в постройката на ДГ № 113, в регион " Средец " (299 660 лева с ДДС)

Ремонт на покриви на физкултурен салон и топла връзка с промяна на отводняването на 32 СУИЧЕ " Св. Климент Охридски " в регион " Възраждане ".

Ремонт на покрив на 29 СОУ " Кузман Шапкарев " в регион " Сердика ".

Ремонт на ВиК апаратура на ДГ № 48 " Братя Грим " в регион " Сердика ".

Подмяна на отоплителна апаратура на ДГ № 69 в регион " Подуяне " (250 000 лева.).

Ремонтно-възстановителни работи на външни стълби на 8 СУ " Васил Левски " в регион " Студентски ".

Хидро-топло изолационни работи на покрив на трети корпус на ДГ № 34 " Брезичка " в регион " Изгрев ".

Подмени на отоплителна апаратура в постройката на филиала на ДГ № 141 " Славейкови поляни " и на абонатната станция на ДГ № 192 " Лозичка " в регион " Лозенец ".

Ремонт на канализация на ДГ № 52 " Илинденче " - филиал " Кукуш " и ремонт на покрив и възобновяване на отвесна планировка на едноетажна постройка на ДГ № 52 на ул. " Пловдив " в регион " Илинден " (381 875 лева.).

Ремонт на покрива на ниското тяло свързващо физкултурния салон с главната постройка на 89 ОУ " Д-р Христо Стамболски " в регион " Искър ".

Ремонт на покриви над физкултурен салон и корпус " А " на 118 СУ " Акад. Людмил Стоянов, Основен ремонт на покрив на градинския корпус на ДГ № 59 " Елхица, както и ремонт на терасите в ДГ № 123 " Шарл Перо " в регион " Младост ".

Изграждане на вентилационна система в кухненски блок на ДГ № 37 " Вълшебство “ в регион " Витоша ".

Ремонт на пространства за откриване на спомагателни паралелки за първи клас в 64 ОУ " Цар Симеон Велики " в кв. Симеоново и в 50 ОУ " Васил Левски " в кв. Драгалевци.

Ремонт на компрометирана външна топлоизолация на постройката на ДГ № 82 " Джани Родари " и замяна на компрометирана покривна хидроизолация на постройката на ДГ № 198 " Косе Босе “ в регион " Връбница ".

Ремонт на покриви на образователни корпуси на 177 ОУ " Св. Св. Кирил и Методий “ в регион " Нови Искър " (211 150 лева.).

Ремонт на работилница в 83 ОУ " Елин Пелин " и ремонт на покриви на 2-етажна и 3-етажна здания на 192 СУ " Христо Ботев “ в регион " Панчарево " (279 000 лева.).

Ремонт - проучване, градивна експертиза и СМР за подсилване на евакуационно стълбище на ДГ № 25 " Изворче “ и ремонт на ограда на тенис корт към 78 СУ " Христо Смирненски ", в регион " Банкя ".

„ Очаквам районните кметове да наблюдават както за вярното разходване на пари, по този начин и за качественото осъществяване на всички ремонтни действия, тъй като по този метод подобряваме освен визията, само че и сигурността на постройките, в които учат децата на София “, разяснява ръководителят на СОС Георги Георгиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР