Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа предложение на общинския съветник

...
Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа предложение на общинския съветник
Коментари Харесай

СОС обмисля да създаде специална комисия, която да умува как да изглежда Коледната украса в София

Столичният общински съвет (СОС) ще прегледа предложение на общинския консултант от групата на ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош за основаване на краткотрайна комисия за правене на цялостна идея и реализация на празнична образна среда в София. 

В отчета, импортиран от Боршош, се показва, че коледната декорация на София постоянно е била проблем и към момента е надалеч от тази на други европейски столици.

Към сегашния миг липсва цялостна идея за украсата на булеварди, улици и площади, се отбелязва в отчета. Необходимо е да бъде основан синхрон с градската среда и осветяване. Създаването на сходна идея и надлежно реализирането ѝ би спомогнало в огромна степен за това градът, в който живеем, да бъде декориран уместно за едни от най-светлите празници, счита общинският консултант. 

Според него публичното мнение в тази посока към този момент е прекомерно сензитивно и с изострено внимание следи цялостната организация на коледно-новогодишните празници в столицата, а и в страната. Реализирането на сходна концепция би довело до доста възстановяване и модернизиране на градската среда от една страна, а от друга - до привличане на повече туристи. 

Боршош счита, че за правенето на цялостната идея е належащо основаване на краткотрайна комисия от страна на Столичния общински съвет, която в границите на дванадесет месеца да внесе отчет до СОС и до кмета на Столичната община Васил Терзиев, съдържащ направена цялостна идея и реализация на празнична образна среда в София. Прогнозният бюджет за реализацията може да бъде заложен в границите на три милиона лв., показва Боршош.

По думите му при нужда към работата на краткотрайната комисия би могло да бъдат привличани специалисти - както външни, по този начин и от страна на столичната общинска администрация. Той предлага ръководителят и членовете на краткотрайната комисия да бъдат избрани при разглеждане на отчета в непрекъснатите комисии на Столичен общински съвет.

Следващото съвещание на СОС ще се организира на 28 март (четвъртък), а на него следва общинските съветници да прегледат бюджета на София, план за рационализация на системата за изкуствено осветяване в 14 региона на София, предложенията на трима районни кмета за кандидатстване по Проект „ Красива България " и други. 

Българска телеграфна агенция напомня, че в края на предходната година Столичната община отстрани краткотрайната арка на пл. " Св. Александър Невски ", която беше част от коледната декорация на града, и провежда обществена полемика за основаване на модел за интервенция в градското пространство. Тогава арката провокира редица отрицателни реакции в обществените мрежи. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР