Столичният общински съвет (СОС) ще проведе от 10:00 ч., за

...
Столичният общински съвет (СОС) ще проведе от 10:00 ч., за
Коментари Харесай

СОС решава за площад Героите на Украйна

Столичният общински съвет (СОС) ще организира от 10:00 ч., за първи път от две години, присъствено съвещание, на което се чака да реши ще има ли в София площад " Героите на Украйна ". Заради противоепидемичната конюнктура, обвързвана с ковид, съвещанията на СОС до момента се състояха онлайн.

Общинските съветници Малина Едрева (ГЕРБ), Веселин Калановски (ДБ), Борислав Бориславов (ГЕРБ) са вносители на отчет за това площад в регион " Изгрев " да се споделя " Героите на Украйна ". Тримата съветници са създатели и на отчет, в който оферират площад, още веднъж в регион " Изгрев ", да носи името на Борис Немцов. Издигане на знамето на Украйна на административната постройка на Столичната община на ул. " Московска " № 33 оферират в отчет общинските съветници Георги Георгиев (ГЕРБ), Николай Стойнев (ГЕРБ), Диян Стаматов (ГЕРБ), Грети Стефанова (ДБ).

Съветниците следва да одобряват няколко отчета, свързани с осъждането на военната експанзия на Русия в Украйна, показват още от СОС.

СОС ще прегледа още отчет на самостоятелният общински консултант Борис Бонев за отделяне на пешеходна зона на пл. " Св. Александър Невски " и елементи от улиците " Оборище ", " Дунав ", " 11-ти август " " Шипка " и " 15-ти ноември ", в карето, заключено сред бул. " Цар Освободител ", бул. " Васил Левски ", ул. " Московска " и ул. " Г. С. Раковски " и за въвеждане на стеснен достъп на всички моторни транспортни средства.

Три оферти на зам.-кмета по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов за създаване на нови здания за разширението на детски градини и ясли в регионите " Лозенец " и " Люлин " ще прегледа още СОС. Така с разширението на площта на детските заведения се прави следващата стъпка към превъзмогване дефицита тук-там в детски градини и ясли на територията на Столична община.

СОС се чака да даде единодушие общинският " Медицински център 31 " в регион " Искър " да купи със лични средства нов ехограф за потребностите на лечебното заведение. Апаратурата ще обслужва кабинетите по гастроентерология, нефрология и рентгенография в лечебното заведение, което се намира в регион " Нови Искър ".

В дневния ред на днешното съвещание е планувано и даване на информация за активността през миналата година за запазване на сигурността и публичния ред в столицата, както и за подхванатите ограничения за подобряването им през актуалната година. Пред СОС ще приказват Йорданка Фандъкова - кмет на Столичната община, старши комисар Калоян Милтенов - шеф на Столична дирекция на вътрешните работи, комисар Тенчо Тенев - шеф отдел " Пътна полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи и комисар Веселин Гетов - шеф на Столичната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР