Столичният общински съвет (СОС) ще направи втори опит да учреди

...
Столичният общински съвет (СОС) ще направи втори опит да учреди
Коментари Харесай

ДБ: София непрозрачно ще даде безвъзмездно за 30 г. строеж на спортна зала в Лозенец

Столичният общински съвет (СОС) ще направи втори опит да учреди безплатно правото на градеж на спортна зала в регион “Лозенец” на частен вложител за 30 години, оповестиха във вторник общински съветници от Демократична България.

Идеята за основаване на право на градеж на строящата се от 80-те години спортна зала до 21-о учебно заведение беше прокарана през юли на последното съвещание на общинския съвет преди лятната почивка. Председателят на СОС Георги Георгиев персонално форсира провеждането на състезанието, от който още веднъж остава усещането че ще бъде извършен проформа, а спечелилият от дълго време е определен на мрачно, прибавят от Демократична България.

Според документите се планува за правото на градеж на терен от 1.7 декара да аплайват български или задгранични юридически лица. Максималният период е 30 години, като строителството би трябвало да отнеме 24 месеца.

Сградата е емблематична за квартал “Лозенец”, защото стои недостроена от десетилетия и граничи с детска градина и учебно заведение. Преди към 20 години частен вложител даже е получил терен против даване на целеви средства от над 1 милион лв. за довършването на спортната зала, само че парите по този начин и не са били употребявани по предопределение.

“Това е един от болните проблеми в “Лозенец” от дълги години и аз съм получавал редица недоволства от жителите на квартала за положението на тази постройка и на пространството към нея. Исканията ми към Столична община за средства за обезопасяване на градежа останаха без отговор. Отново обаче, както и с пространството пред РУМ “Черни връх”, Столична община постави ръка на плана на мрачно и без координиране с районната администрация и локалната общност, а прокарваната концепция планува 30 годишна концесия на парцела ", съобщи кметът на регион “Лозенец” Константин Павлов (ДБ).

В последната година зачестиха опитите на Столична община да раздава спортни терени, като първо в Бояна срещна отпор против даването на терена на стадиона на компании, близки до някогашния футболист на “Левски” Даниел Боримиров. Сега сходна процедура се приготвя и за терен в Люлин, където също нямаше съвещания с локалната общественост, заключават от групировката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР