Столичният общински съвет (СОС) ще направи днес последното си заседание

...
Столичният общински съвет (СОС) ще направи днес последното си заседание
Коментари Харесай

Столичният общински съвет заседава за последно днес преди лятната си ваканция

Столичният общински съвет (СОС) ще направи през днешния ден последното си съвещание преди да излезе в лятна почивка, оповестяват от пресцентъра на съвета. В дневния ред са включени общо 149 отчета на общински съветници, заместник-кметове, кметове на региони, както и на основния проектант на София.

Сред акцентите в дневния ред е предлагането за връщане на нощния превоз в столицата, който бе спрян през 2020 година поради пандемията от ковид. Съветниците ще обсъдят и въвеждането на обединен стандарт за обозначаване на линиите на публичния градски превоз. Става дума за визуализациите, които се слагат на спиркови знаци и електронни осведомителни табла, на интернет страницата на Центъра за градска подвижност, както и в самите транспортни средства.

Столичният общински съвет ще разиска отпущането на 109 300 лева от Специализирания общински приватизационен фонд за реорганизация на спортна площадка в квартал „ Хиподрума “. Изграждането на оборудванията ще способства както за възстановяване на градската среда в региона, по този начин и ще увеличи физическата интензивност на жителите на квартала, показват от общината.

Създаване на „ Парк със зона за събития, детска и спортна площадка и пъмп трак оборудване “ е в дневния ред на СОС. Средствата ще бъдат обезпечени от Специализирания общински приватизационен фонд и са на стойност до 1 600 000 лева

Близо 1.5 млн. лева общо ще отделят от личните си средства три общински лечебни заведения и една поликлиника за закупуване на здравна инсталация и поправки, за което СОС би трябвало да даде позволение. Нова инсталация желаят да купят „ Втора многопрофилна болница за интензивно лекуване – София “, (Втора МБАЛ) Първа профилирана акушеро-гинекологична болница за интензивно лекуване „ Света София “ и „ Диагностично-консултативен център XX - София " (ДКЦ 20). Специализирана болница за интензивно лекуване на онкологични болести „ Проф. доктор Марин Мушмов “ пък има потребност от ремонт на пространства, в които ще бъде инсталирана към този момент купена нова инсталация, се показва в отчета на Комисията по опазване на здравето и обществена политика към СОС.

СОС ще прегледа промени в Наредбата за създаване, поддържане и запазване на зелената система на Столичната община. По гледище на ръководителя на Съвета Георги Георгиев, след случая с противозаконната сеч в Борисовата градина, са включени нови текстове в раздела, който визира контрола от страна на общината при унищожаване на растителност, а точно да бъдат определяни съответни дати в разрешението за унищожаване на растителност, с които да се подсигурява опцията за наличие на общински чиновник. Предвижда се и издание на интернет страницата на съответния регион, с цел да може да има гласност и жителите да също да са осведомени, както и сформиране на протокол за вярното използване на разрешението, подписан от служебни лица. Разрешенията за унищожаване на растителност ще получават правно деяние единствено след влизане в действие на разрешението за градеж, поради което са издадени.

Приемане на парично подаяние от 500 000 лева за Столичната община от „ Електрохолд България “ за ремонт и създаване на детски площадки се чака да обсъдят общинските съветници през днешния ден. Предвидено е „ Електрохолд България “ да преведе на Столична община по 100 000 лева в границите на пет години, като първото подаяние да бъде направено в двуседмичен период.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР