Столичният общински съвет (СОС) ще има от 10:00 ч. заседание

...
Столичният общински съвет (СОС) ще има от 10:00 ч. заседание
Коментари Харесай

СОС прави трети опит да си избере председател

Столичният общински съвет (СОС) ще има от 10:00 ч. съвещание с една единствена точка в дневния ред - избор на ръководител на съвета.

Кандидатите на партиите бяха Борис Бонев от " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ), от " Българска социалистическа партия за България " - Диана Тонова, " Възраждане " - Красимир Гълъбов, " ИТН " - Пламен Данаилов. Никой от четиримата не съумя да събере повече от половината гласове на общинските съветници при първото гласоподаване по тази причина сред първите двама по резултат - Бонев и Тонова, се състоя второ гласоподаване, на което не бе определен ръководител.

На балотаж към този момент два пъти общинските съветници избираха сред претендента от " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) Борис Бонев и Диана Тонова от " Българска социалистическа партия за България ". Бонев завоюва 23 гласа, а Тонова - девет гласа, което не бе задоволително, с цел да бъде определен ръководител, защото е належащо той да бъде подсилен от 31 общински съветници.

Няма да приемем поканата за втори диалог, уточни преди дни общинският консултант от " Възраждане " във връзка поканата на " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) за диалози за реализиране на единодушие по съответна политика и цели за ръководството на София в мандат 2023 - 2027 година, оповестиха от пресцентъра на " Възраждане ".

В идващите седмици ще се разберем кой ще е новият ръководител на СОС, сподели Ваня Григорова след среща на общинските съветници от „ Българска социалистическа партия за България “ с техните сътрудници от " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) в постройката на общината. В отговор на въпрос дали от " Българска социалистическа партия за България " биха подкрепили различен претендент на " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) вместо Борис Бонев Григорова изясни, че първо би трябвало са се разбере кой би бил той.

Според Бонев казусът не е в личността на претендентите. По огромна част от огромните тематики за София има припокриване, говорихме за тези, по които няма единодушие, те не са толкоз доста, само че най-хубавото е, че те не са непреодолими, сподели Бонев на 26 ноември.

От " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) не проведоха други срещи, а от ГЕРБ-СДС не се отзоваха на поканата им за диалози.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР