Столичният общински съвет (СОС) прие доклада за откриване на процедура

...
Столичният общински съвет (СОС) прие доклада за откриване на процедура
Коментари Харесай

СОС одобри даването на концесия на минералната баня в Банкя

Столичният общински съвет (СОС) одобри отчета за разкриване на процедура за установяване на концесионер и възлагане на концесия за строителство на балнеолечебен и СПА център, включващ Централна минерална баня " Банкя " и подлежащия на създаване към нея закрит плувен басейн. Вносител на отчета е столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 След реновирането на банята в Банкя ѝ търсят концесионер (снимки) Виж още

Столичната община ще търси концесионер, който да вложи 4 млн.лв., в това число за строителството на под земята басейн с дължина 25 метра, озеленен покрив, както и дребна светла част на покрива, дребен детски басейн и джакузи. Концесията ще бъде със период 20 години, а минималната концесионна такса на година - 200 хил.лева .

В документите по концесията са заложени условия, които да подсигуряват качествени спа и балнеоуслуги, както и условия за преференции към възпитаници, пенсионери и хора в неравностойно състояние.

През 2007 година банята в Банкя е била в извънредно тежко, спешно положение. Осем милиона лв. е коствала реставрацията на банята.

Процедурата е направена по този начин, че банята да може да проработи в двумесечен период след сключване на концесията . Изграждането на басейна не е спънка банята да се употребява, се показва в отчета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР