Столичният общински съвет ще се събере на извънредно заседание по

...
Столичният общински съвет ще се събере на извънредно заседание по
Коментари Харесай

ПП-ДБ-СС искат Фандъкова и Борисов да отговарят за Симеоновския лифт

Столичният общински съвет ще се събере на изключително съвещание във връзка прекъсването на работата на Симеоновския въжен превоз. „ Изключително значимо е да стане ясно кой е виновен за обстановката да няма лифтове в София. Искаме да участват някогашните кметове Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов, при които се е подписал приватизационният контракт за Симеоновския въжен превоз в столицата “, съобщи Борис Бонев от „ Спаси София “.

„ Мотивите в договорите, довели до приватизацията и подписването на този контракт, би трябвало да бъдат изяснени по този начин, че Фандъкова и Борисов би трябвало да понесат отговорност “, сподели още Бонев.

По думите му за шестте месеца работа на новия кмет и Столичен общински съвет е изискана информация за всичко, което е свършено досега по тематиката. Правният разбор е направен по поръчка на ГЕРБ и Фандъкова, само че не е довел до следващи дейности от Следствен отдел към окръжна прокуратура, твърди Бонев.

 Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 3 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 3 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест

„ Правени са опити за преструване на активност за Княжеския въжен превоз със заповеди със противоречиво наличие, които съдът е отменял. За този въжен превоз сме подготвени да стигнем и до унищожаване на оборудванията като рискови. „ Витоша ски “ е притежател на оборудванията, а не на земята под тях. Това е крайната мярка, която може да накара притежателят да се задейства и да възвърне и трите лифта “, разяснява още Бонев.

От ГЕРБ-СДС упрекнаха столичния кмет в безучастие. Той пък съобщи, че грешките са от предишното ръководство

На въпрос от публицисти дали е имало среща с компанията „ Техноалпин “, които изявяват интерес да облагородят Витоша и да изградят нови уреди, Бонев добави, че до общинският съвет не е стигала информация за сходни срещи.

„ Ако бях на мястото на компанията и откакто 18 години едно по едно оборудванията са спирали да работят, в този момент – когато тематиката е толкоз нашумяла и значима за софиянци – бих твърдял, че съм подготвен да влагам пари, само че нещо ми пречи “, посочи още Бонев.

Той изясни, че общината води съществени диалози със притежателя на лифта

Новото придвижване в центъра на София

„ Съдът не връща остарялата организация на придвижване и не афишира новата за противозаконна. Само стопира дейностите по осъществяването на новата “, сподели Борис Бонев във връзка решението на Административния съд .

Той добави, че през днешния ден във Върховен административен съд ще бъде импортирана тяхната тъжба, с която оспорват решението.

По думите му въпреки всичко прекъсването на дейностите затруднява осъществяването на плана до край, тъй като тук-там към момента има знаци и маркировка, които са объркващи. Не могат да бъдат въведени и новите етапи на светофарите, които биха улеснили още трафика.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР