Столичният общински съвет ще разгледа предложение за промени в Наредбата

...
Столичният общински съвет ще разгледа предложение за промени в Наредбата
Коментари Харесай

Столичният общински съвет затяга контрола върху строителната тежкотоварна техника

Столичният общински съвет ще прегледа предложение за промени в Наредбата за организация на придвижването на територията на Столичната община, с които се ускорява контролът на Столичния инспекторат върху тежкотоварната техника към строителните обекти.

Новата разпоредба е съобразена със правосъдна процедура по дело, образувано по тъжба на заинтригувани страни от строителния отрасъл и цели да вкара ясни правила и повече благоприятни условия за надзор от общината.

„ В Столичната община, Столичния общински съвет и районните администрации постъпват редица сигнали от жители за камиони, които замърсяват пътните платна и тротоарите на излизане от строителните обекти. Разпиляването на строителни материали утежняват градската среда, основават стеснение на жителите и не на последно място са причина за пътнотранспортно произшествие ", съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев.

" Целта на измененията е да направляваме чистотата на въздуха – ще развържем ръцете на Столичния инспекторат да управлява по-строго миенето на камионите, които извозват от градежите всеки ден материали – калта по гумите им след това става прахуляк, който дишаме всички ние. Моля, жителите да подават сигнали за всяко нарушаване, което видят. Само посредством наказания и надзор на терен можем да се оправим с нарушителите “, акцентира Георги Георгиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР