Столичният общински съвет ще разгледа на предстоящото си заседание на

...
Столичният общински съвет ще разгледа на предстоящото си заседание на
Коментари Харесай

Намаляват отстояния за изграждане на терени за повече детски градини в София?

Столичният общински съвет ще прегледа на идното си съвещание на 14 октомври отчети от районни кметове за понижаване отстоянието на терени върху, които ще се построяват . Това оповестиха от пресцентъра на Общинския съвет. Така с разширението на площта на детските заведения се прави следващата стъпка към превъзмогване дефицита тук-там в детски градини и ясли на територията на Столична община.

Намаляването на отстоянията е резултат от направените промени в Закон за устройство на територията по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова и основния проектант на столицата Здравко Здравков.
 Разширяват синята и зелена зона в София Разширяват синята и зелена зона в София
До 25 октомври жителите на София, изключително хората от регион „ Възраждане “, имат период да изпращат писмени мнения във връзка...

Предложенията, които общинските съветници ще гласоподават са от регионите „ Подуяне “ и „ Младост “. Става въпрос за предоставяне на единодушие за използване на понижени отстояния при преустройството на магазин във филиал на детска градина № 91 „ Слънчев ъгъл “ за откриването на яслена група, както и създаване на детско заведение с четири култивиран и две яслени групи в „ Суха река – запад “.

За регион „ Младост “ понижените отстояния ще дадат опция за уголемение на Детска градина №109 „ Зорница “ посредством създаване на две двуетажни пристройки за четири групи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР