Столичният общински съвет реши градинката на площад Велчова завера при

...
Столичният общински съвет реши градинката на площад Велчова завера при
Коментари Харесай

Градинка в София ще носи името на Стефан Данаилов

Столичният общински съвет реши градинката на площад " Велчова завера " при Духовната семинария в София да носи името на Стефан Данаилов.
Градинката се намира в квартал " Лозенец ", в близост до така наречен блок на артистите, където Стефан Данаилов живя от 1972 година до гибелта си на 27 ноември 2019 година
В Инициативния комитет вземат участие създатели, сътрудници и възпитаници, както и племенницата на огромния артист Росица Обрешкова.
Вносители на предлагането бяха ръководителят на Комисията по просвета в СОС Малина Едрева от ГЕРБ, общинският консултант от Демократична България Веселин Калановски и Калоян Паргов от Българска социалистическа партия.
„ Над 70 от неговите възпитаници и изтъкнати експерти от разнообразни области предложиха на Общинския съвет и ние единомислещо поддържаме предлагането градинката пред дома му да носи неговото име. Младите би трябвало да помнят, би трябвало да отдадем дължимото на хората, които са оставили трайна диря в нашата групова памет като нация. Градът е задължен и по тази причина по отговарящ метод ще уважи Стефан Данаилов ”, съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев.
„ Удовлетворен съм, че успяхме да изпълним концепцията, която се роди в диалозите ни с околните на Ламбо, да има градина, кръстена на негово име наоколо до дома, където живееше и работеше със своите студенти през последните години “, изясни след съвещанието Паргов.
По думите му идната стъпка за съхраняването на паметта за легендата на българския спектакъл и кино е да бъде направен и подложен негов барелеф или бюст-паметник на уместно място в столицата.
На 9 декември се навършват 80 години от рождението на Данаилов.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР