Столичният общински съвет прие предложението да се финансира обновяването на

...
Столичният общински съвет прие предложението да се финансира обновяването на
Коментари Харесай

Нови 5 спортни игрища в двора на 30 СУ Братя Миладинови в София

Столичният общински съвет одобри предлагането да се финансира обновяването на двора на 30 СУ " Братя Миладинови " и построяването на нови спортни стадиони и площадки.
Третият стадий от капиталовия план " Възстановяване и възобновяване на плувен басейн и физкултурен салон и прилежащите им пространства включва отвесна планировка и нови площадки в двора на учебното заведение, в което се образоват над 900 деца. Миналата година в столичното учебно заведение бяха приключени нов басейн и физкултурен салон. За да завърши започнатото модернизиране и изцяло възобновяване на спортната инфраструктура на образователното заведение се възнамерява финансиране и осъществяване на последния трети стадий.
Проектът планува общо 5 спортни площадки – две за баскетбол, футбол, волейбол и минифутбол. Към тях в южната част на двора ще се изградят и трибуни. Ще се изградят нови външни стълби, ще се обновят и стълбите сред образователния корпус и спортните стадиони в южната част на двора. Ще се създадат и нови тротоарни настилки в дворното пространство, както и озеленяване, което да допринасящо за по-добрата градска среда.
Предвидените строително-монтажни действия за двора са на стойност 570 хиляди лева, а финансирането ще е със средства от Специализирания общински приватизационен фонд, излиза наяве от отчета на общинския консултант Стефан Марков и зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов.
" Инвестициите в просветителна и спортна инфраструктура са измежду главните цели на Специализирания общински приватизационен фонд и Столична община през годините. Този план не прави изключение. След финансирането на басейна и физкултурния салон, завършването на двора и спортните уреди завършва третия стадий от обновяването в 30-то учебно заведение, което е приоритет защитаван от Кмета на регион Възраждане и подкрепян от госпожа Фандъкова. ", разяснява Председателят на СУСОПФ и Зам.председател на комисията по Бюджет и финанси към СОС Стефан Марков.
Контролът по осъществяването на дейностите по ремонта ще бъде предоставен на регион " Възраждане ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР