Столичният общински съвет отхвърли предложението на кмета на район Изгрев

...
Столичният общински съвет отхвърли предложението на кмета на район Изгрев
Коментари Харесай

Общинският съвет на София отхвърли референдума за забрана на строежи в Изгрев

Столичният общински съвет отхвърли предлагането на кмета на регион " Изгрев " доктор Делян Георгиев за осъществяване на референдум в деня на изборите, 4 април, за въвеждане на мораториум за градежи в зелени площи.
Предложението на Георгиев се отнасяше до провеждането локален референдум за жителите на кварталите " Изток ", " Изгрев " и " Дианабад ". с въпрос - " Да се спре ли застрояването на зелените площи - паркове, градини, улично озеленяване и зелени площи за лимитирано публично прилагане и на площите сред постройките при сложно застрояване на територията на Столична община, регион " Изгрев " за период от 10 години? ". И втори въпрос - да се вкара ли зона за платено паркиране на територията на региона.

Преди седмици прездложението на Георгиев бе остро атакувано от кмета на София Йорданка Фандъкова, която изрича изненадата и съжалението си, че в пленарната зала не са подкрепени от Българска социалистическа партия ремонти в Закона за устройство на територията, иницийрани от нея и от основния проектант. В следствие президентът Румен Радев наложи несъгласие върху тях.

" Тези промени през вчерашния ден бяха признати единствено с гласовете на представителите на ГЕРБ и Обединени патриоти, за жалост с изненада разбрах, че депутатите от Българска социалистическа партия не са подкрепили тези промени, а в това време знаем в това число и кметове на региони от Българска социалистическа партия слагат остро самият проблем. Вместо да покрепят действителни, законни решения сътрудниците от Българска социалистическа партия избират да подвеждат хората с предизборни, популистки краткотрайни ходове като мораториуми върху строителството. Нека се сплотяваме към същинските законни решения, а да не се възползваме предизборни ходове най-малко по значими решения за София ", съобщи тогава Фандъкова пред СОС.

Подкрепа самодейността за референдум срещна измежду групата на " Българска социалистическа партия за България ", " Демократична България Обединение " и самостоятелния общински консултант Борис Бонев от самодейността " Спаси София ".

В четвъртък пресцентъра на СОС популяризира позиция и на ръководителя на комисията по архитектура Силвия Христова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР