Столичният общински съвет одобри Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността

...
Столичният общински съвет одобри Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността
Коментари Харесай

Владимир Клисуров е новият районен кмет на Младост

Столичният общински съвет утвърди Владимир Клисуров за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регион " Младост ". Това беше и заявеното от Десислава Иванчева предпочитание. Самият Клисуров предложи поста да бъде ангажиран от арх. Румен Русев, само че законът не разрешава това да се случи, тъй като новият кмет би трябвало да бъде посочен от предходния.


Само с един въздържал се общинският съвет утвърди Владимир Клисуров за краткотраен кмет на " Младост ". Той не искаше да заеме поста, само че се съобрази с решението. Според него по-подходящ е другия заместител на Десислава Иванчев - арх. Румен Русев.
Владимир Клисуров, областен кмет на " Младост ": Основните проблеми са строителни документи, в които аз сигурно не съм способен, сътрудника е с дълготраен стаж и е доста по-компетентен.
Именно проектант Русев беше посочен от Десислава Иванчева като индивида, който не трябва да се приближава до ръководството на региона. Той няма пояснение за думите ѝ, само че даде обещание, че ще оказва помощ на новия кмет и дружно ще се опитат да сложат ред в администрацията на " Младост ". Над 200 са забавените до момента преписки.
Арх. Румен Русев, зам.-районен кмет на " Младост ": Бяхме написали една заповед, с която те да бъдат насочвани към мене, само че тя по този начин и не беше подписана от нея.
По думите на основния проектант Здравко Здравков, най-често забавянията са били за направени подробни устройствени проекти, за влизане в действие на разрешенията за градеж и незаверяване на проектите за сигурност.
Здравко Здравков, основен проектант на Столичната община: Разрешенията за градеж, които не са оповестени от справката от предходната седмица са 13, градоустройствените преписки са над 10.
Преписката на компания " Валкин ", от която потегли сигнала за корупция е измежду забавените. При кмета на София също са постъпвали такива тъжби.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: На едно или две съвещания съветниците канеха кмета на регион " Младост ", с цел да разяснява тези проблеми, тъй като хората се обръщаха към нас.
И двамата заместници на Десислава Иванчева утвърждават политиката ѝ по отношение на желаните от строителите дарения за детски площадки и учебни заведения в регион " Младост ", това било правено по легален метод.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР