Столичният общински съвет да си избере временен председател до приемането

...
Столичният общински съвет да си избере временен председател до приемането
Коментари Харесай

Общинари предлагат временен председател на СОС до гласуването на бюджет

Столичният общински съвет да си избере краткотраен ръководител до приемането на бюджет на Столична община за 2024 година, след което той да се отдръпна от поста.

Това оферират в свое документално послание към сътрудниците си общинските съветници от „ Синя София " проф. Вили Лилков, Ивайло Йонков и Иван Сотиров, както и Карлос Контрера от.

Ето какво гласи текстът с оферти:

Изминаха повече от два месеца от избирането ни за общински съветници, а СОС към момента не е почнал своята работа. Нещо повече, след несполучливите избори на ръководител, СОС е в политическа рецесия и не се обрисува близка вероятност за оформяне на болшинство, което да поеме политическа отговорност за ръководството на Столична община.

Какво се случва?

- Докладите и преписките в СОС от кмета на Столична община, районните кметове, основния проектант, както и от жителите, се усилват с всеки минал ден и доста от проблемите на общината не се вземат решение.
- Постоянните комисии към СОС не са структурирани.
- Пропуснахме да приемем План-сметката за дейностите по поддържане на чистотата на общината за 2024 година
- До 31 януари 2024 година сме задължени да приемем годишна оперативна работна стратегия на СОС, която допуска задълбочена работа на ръководителя на
СОС, общинските съветници и структурите на Столична община.
- Кметът не е внесъл в СОС Програма за ръководство и реформи; не е предложил конструкция на общинската администрация, чакаме скоро да предложи Сборен бюджет на Следствен отдел към окръжна прокуратура за 2024 година, тъй като към този момент тече 45-дневния период, в който сме задължени да го приемем по закон.

Предлагаме Ви следната формула за излизане от политическата рецесия и за начало на същинската работа в СОС.

1. Избор на краткотраен Председател на СОС до приемането на Сборния бюджет на Столична община за 2024 година, след което той се отдръпва от поста.

2. Структуриране на непрекъснатите комисии и профилираните органи на СОС на симетричен принцип, при предоставяне опция на всеки общински консултант за присъединяване в три от тях.

3. До приемането на Бюджета за 2024 година в дневния ред на съвещанията на СОС се включват единствено отчети, които са единомислещо подкрепени от членовете на Председателския съвет.

4. Изискваме от кмета на Столична община да внесе в СОС Програма за ръководство и промени и нова конструкция на общинската администрация.

5. Изготвяне на Оперативна работна стратегия на СОС за 2024 година

6. Задължително на всяко съвещание се организира чуване на кмета на София по настоящи въпроси като първа точка в дневния ред на СОС.

С оферти метод по едно и също време организираме и започваме работата на СОС, подсигуряваме, че няма да има плаващи болшинства до приемането на бюджета, а времевото ограничаване ще разреши да се постави рамка за осъществяване на съвещания за реализиране на съглашение за устойчиво ръководство на Столична община в идния мандат.
Нямаме време за губене!

С почитание:

Карлос Контрера – Вътрешна македонска революционна организация
Ивайло Йонков, Иван Сотиров
и Вили Лилков – Синя София
общински съветници

До приемането на бюджета в дневния ред на съвещанията на СОС да се включват единствено отчети, които са единомислещо подкрепени от членовете на председателския съвет.

СОС да изиска от кмета да внесе Програма за ръководство и промени и нова конструкция на общинската администрация, а всяко съвещание да стартира с първа точка чуване на кмета по настоящи въпроси.

Предложението включва и правене на оперативна работна стратегия на СОС за 2024 година

„ С оферти метод по едно и също време организираме и започваме работата на СОС, подсигуряваме, че няма да има плаващи болшинства до приемането на бюджета, а времевото ограничаване ще разреши да се постави рамка за осъществяване на съвещания за реализиране на съглашение за устойчиво ръководство на Столична община в идния мандат ", пишат четиримата в писменото предложение до сътрудниците си.

Столичният общински съвет, който над 2 месеца след изборите към момента не е почнал своята работа, е в политическа рецесия и не се обрисува близка вероятност за оформяне на болшинство, което да поеме политическа отговорност за ръководството на Столична община, акцентират четиримата.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР