Столичният Левски много скоро ще има своя чуждестранен спортен директор.

...
Столичният Левски много скоро ще има своя чуждестранен спортен директор.
Коментари Харесай

Опитен австриец взема цялата спортно-техническа власт в Левски

Столичният Левски доста скоро ще има своя задграничен състезателен шеф. Според сътрудниците от " Тема Спорт ", любимец да заеме поста е австрийският експерт Вилибалд Рутенщайнер.

Той е шеф на всичките национални тимове на алпийската страна. Преговорите се водят от притежателя Спас Русев, като той се надява да ги завърши до старта на подготовката на " сините " на следващия ден.

 Левски стартира договаряния с Михал Глива
Левски стартира договаряния с полски вратар

" Сините " търсят нов пазач

55-годишният Рутенщайнер ще има огромни пълномощия на " Герена ". Австриецът ще се заеме с менажирането на клуба, воденето на нови футболисти и слагането на основи при работата с подрастващите. Ако подпише ще има задача да реорганизира и школата.

Той е началник на програмата " Проект 12 ", станала известна като " Австрийският метод ". Методиката се счита за революционна и носи огромни изгоди за развиването на юношеските и младежките национални тимове на страната.

Рутенщайнер е състезателен шеф на австрийската федерация от 2001 година насам. Два пъти е сядал и на треньорската пейка на националния тим в ролята на старши-треньор. Той краткотрайно заема поста - от септември до ноември 2011 година, и води отбора в евроквалификациите против Азербайджан и Казахстан, в които записва победа и тъждество. Силата му обаче е в ръководството и правенето на стратегии за развиване на играта. Спас Русев към този момент е провел много диалози с австриеца, като нещата отиват към автограф.

 Левски прати двама в Арда (Кърджали)
Левски прати двама в Арда (Кърджали)

Те ще играят чартърен в тима от Втора лига
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР