Столичният квартал Люлин“ бие Мадрид по цени на имотите. Панелките

...
Столичният квартал Люлин“ бие Мадрид по цени на имотите. Панелките
Коментари Харесай

И това доживяхме: Столичен квартал бие Мадрид по цени на имотите

Столичният квартал " Люлин “ бие Мадрид по цени на парцелите. Панелките в елементи на българския комплекс са двойно по-скъпи от жилищата в испанската столица, сподели изследване на " Телеграф “. Сред попаденията е тристаен от 65 квадрата в Мадрид за 55 000 евро. За съпоставяне в най-големия софийски квартал жилища със същата повърхност няма под 110 000 евро. Някои парцели у нас в действителност са с нереално надути цени, признаха брокери от столицата.

Сред най-скъпите жилища в София са тези до метрото, описаха още сътрудниците.

В " Люлин “ да вземем за пример единствено тъй като са покрай подземната железница, парцелите в някои блокове надвишават стойностите от Западна Европа. Сред българските предложения е 55 квадрата жилище в " Люлин “ 6 за 89 900 евро, до момента в който в Мадрид за 80 500 евро може да се купи апартамент от 68 квадрата. Малко по-скъпо вървят парцелите в Барселона, където за 135 000 евро ще станете притежател на жилище от 89 квадрата. В центъра на София парцел с един квадрат по-малък излиза същата сума.

Достоен съперник по скъпотия е софийският квартал " Свобода “, който е покрай реновирания Северен парк. Може би поради местоположението регионът държи високи цени, разяснява Теодора Велинова, която живее в квартала. Там жилище от 62 квадрата, което е неотложно да се ремонтира главно, коства 105 000 евро. Брокери допълниха, че още по-скъпи са станали жилищата в прилежащия жк " Връбница-2 “, където тристаен не може да се откри под 120 000 евро, и то в неприятно положение.

Една от аргументите е новото строителство, като в доста от новопостроените кооперации към този момент няма никакви парцели за продажба, всичко е изкупено, допълниха брокери. По думите им и в този регион близостта до метрото е една от аргументите за повишените цени.

Сред най-приемливите цени от известните европейски градове се оказва Атина, където може да се откри 71 квадрата ново жилище единствено за 56 000 евро. Цената на квадрат е 789 евро. За съпоставяне сходна междинна цена за квадратен метър е в столичния квартал " Христо Ботев “. Там приблизително квадратът за парцел е 679 евро. По-скъпи в сравнение с в Атина са жилищата в селата към София, като измежду най-тузарските е Кокаляне. Там цената приблизително на парцел е над 1400 евро. Брокери прецизираха, че високите цени не се отнасят за безусловно целия заможен пазар.

Най-голяма конкуренция на цените на парцелите в Испания и Гърция са централните елементи на София. Средната стойност на квадрат на жилищата към Докторския монумент сега е малко над 3500 евро, сочи информация в имотните организации. Най-скъпо се продават тристайните, които удрят 3800 евро на квадрат. Следват регионите " Изгрев “ и " Изток “, където приблизително квадратът минава 2500 евро и гони 3000 евро. В " Малинова котловина “ и " Камбаните “ също цените потеглят от 2000 евро за квадрат и нагоре. Според последните интернационалните данни, обединени от разнообразни имотни организации, София и Варна са в средата на таблицата по скъпотия на парцелите. След нашата столица се подреждат Валенсия и Аликанте в Испания, Атина в Гърция, Палермо в Италия, както и доста други градове в Португалия, Полша, Румъния и други. Средната цена на жилищата в София е 2892,42 евро на квадрат съгласно numbeo.com. За съпоставяне във Валенсия да вземем за пример цената е 2857,13 евро.

Цените на гаражите в София удариха 50 бона в евро. За тъкмо 50 000 евро сега се предлага затворено паркомясто в квартал " Триъгълника “ в новострояща се постройка непосредствено от вложителя. Според брокери тази цена ще се увеличи доста, в случай че някой го купи и по-късно реши да го препродаде. В центъра двоен под земята гараж от близо 60 квадрата се продава за 49 000 евро. Наполовина по-малките гаражи в квартали като " Надежда “ и " Гевгелийски “ могат да се купят за 25 000 - 35 000 евро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР