Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще предложи мерки в компенсация на

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще предложи мерки в компенсация на
Коментари Харесай

Фандъкова предлага компенсации за търговците по пазарите

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще предложи ограничения в отплата на търговците, откакто от през днешния ден пазарите в София още веднъж бяха затворени със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Кооперативните и цветни пазари в София няма да работят през днешния ден 12 април, а от понеделник до сряда (13-15 април) търговците ще могат да отворят и да продадат продукцията, с която разполагат. От 16 април пазарите още веднъж се затварят до второ разпореждане.

Фандъкова оповестява, че за времето, в което не работят, търговците на общинските пазари няма да заплащат наем, а 3 месеца откакто се възвърне активността им, ще заплащат половината от наема . Предложението като мярка ще се внесе за разискване в общинския съвет на 16 април.

Броят на посетителите в последните дни набъбна в пъти и обезпечаването на нужното дистанции и ред, не могат да се подсигуряват даже и със основаните пропускателни пунктове и еднопосочност на придвижването . Именно множеството нарушавания бяха повода затворим Женския пазар, показва Фандъкова.
 Сдружението на общините обезпокоеното, че ограниченията за пазарите не се съблюдават
Сдружението на общините обезпокоеното, че ограниченията за пазарите не се съблюдават

Шефът на сдружението Даниел Панов приканва за прецизно съблюдаване на разпоредбите

Припомняме, в края на миналата седмица със заповед на Кирил Ананиев се отвориха пазарите. Струпването на хора наложи въвеждане на спомагателни ограничения като КПП-та, които обаче не дадоха резултат и бе издадена повторна заповед за затваряне.

Кметът напомня, че София е милионен град и спазването на ограниченията за физическа отдалеченост на доста места е мъчно. " В същото време в града ни има най-вече жители инфектирани с COVID-19 . Това са обстоятелствата, с които би трябвало да се съобразим, с цел да запазим живота и здравето на оптимален брой хора. "
 Софиянци изпълниха пазарите
Софиянци изпълниха пазарите

Хората били с маски, само че не се спазвала отдалеченост

Припомняме, че в София са най-вече случаите на ковид, като към днешните данни на Оперативния щаб те надминават 400 .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР