Столичният кмет Йорданка Фандъкова не успява да се справи с

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова не успява да се справи с
Коментари Харесай

Фандъкова не може да се справи с общинските дружества

Столичният кмет Йорданка Фандъкова не съумява да се оправи с ръководството на общинските сдружения и по тази причина ще моли за помощ страната. Вчера самата тя съобщи, че ще упорства за среща с премиера Кирил Петков, с цел да обсъдят по какъв метод могат да бъдат обезщетени всички общински сдружения поради цените на силата. Най- проблематичните са финансовите положения на " Топлофикация София " и " Столичен автотранспорт ".

Топлофикационното сдружение продава на цени от 47 лв. за газ, а купува на 133 лева за газ, оплака се кметицата. Тя призна, че автотранспортът също се намира в затруднена обстановка поради покачващите се цени на енергоизточниците. Повече от новите рейсове са на природен газ и до Нова година загубата единствено от разликата в цената е била 8 млн. лв.. Според Фандъкова е непостижимо общината да се оправи сама и по тази причина чака обезщетения.

ДУМА напомня, че преди празниците Столичният общински съвет гласоподава над 3 млн. лв. заем за автотранспорта поради просрочени 11 млн. лв. отговорности.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР