Столичният автотранспорт“ ще купи 10 реновирани автобуса, които ще се

...
Столичният автотранспорт“ ще купи 10 реновирани автобуса, които ще се
Коментари Харесай

Столична община ще обнови автобусния транспорт до Витоша

„ Столичният автотранспорт “ ще купи 10 реновирани рейса, които ще се движат до Природен парк „ Витоша “, съобщи Българска национална телевизия. Автобусите ще заменят напълно амортизираните транспортни средства, които се движат по линии 63,163 и 66, сподели зам.-кметът Евгени Крусев по време на инспекцията си на редовността и обслужването на линия № 63.

Те ще бъдат съобразени с особеностите на маршрута по трите линии и с по–голям брой седалки, защото се пътува по-дълго и теренът е планински. Автобусите ще бъдат с ръчни скоростни кутии и дизелови мотори, което допуска по-голяма резистентност и сигурност за пътуващите при дълготрайно нанагорнище и втурване на съществени наклони и огромна денивелация.

Обществената поръчка за доставка ще бъде оповестена през август. Очаква се транспортните средства да бъдат доставени през зимата на тази година.

Центърът за градска мобилност има за цел да следи натовареността на линиите и при нужда да пуска спомагателни транспортни средства до Природен парк „ Витоша “, каза още Крусев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР