Столичният административен съд потвърди глобата от 1000 лева за председателя

...
Столичният административен съд потвърди глобата от 1000 лева за председателя
Коментари Харесай

От Административния съд потвърдиха глобата за Лозан Панов

Столичният административен съд удостовери санкцията от 1000 лв. за ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, написа " 24 часа ". Към момента не са оповестени претекстовете на съдиите.

Решението е на тричленен състав на административния съд в София. Според магистратите Панов бил нарушил настоящия към 2017 година Закон за гласност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности с това, че не бил подал декларация пред Сметната палата.

Припомняме, Съдия №1 бе осъден от Сметната палата на 10 януари 2018 година за неподадена имуществена декларация за себе си и членовете на фамилията си за 2016 година Панов оспори санкцията пред Районния съд с претекстове, че по закон той би трябвало да подаде декларацията си пред Инспектората към Висш съдебен съвет (ИВСС), а не пред Сметната палата, както настояват от там.

Това обвързване е предоставено след промени в Закона за правосъдната власт. Според него съдиите, прокурорите и следователите би трябвало да заявяват имущество и ползи пред Инспектората на Висшия правосъден съвет (ИВСС).

В началото на 2018 година ръководителят на Върховен касационен съд заведе дело против комисията " Антикорупция " в чиято конструкция към този момент се беше вляла дирекцията на Сметната палата, отговаряща за публичността на имуществото на властимащите. Искането му бе санкцията да бъде анулирана.

През ноември 2018 година арбитър Ангел Павлов от Софийския областен съд остави в действие наложената глоба, а Панов апелира. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР