Столичния общински съвет (СОС) ще има временен председател – до

...
Столичния общински съвет (СОС) ще има временен председател – до
Коментари Харесай

СОС вече има председател – Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС

Столичния общински съвет (СОС) ще има краткотраен ръководител – до юли месец. С 47 гласа „ за “ съветниците избраха Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС. 

Снимка: БГНЕС

Вече два месеца СОС е без ръководител, което блокира работата му. Общинските съветници през днешния ден за осми път се събраха в опит да изберат човек за поста. 

Позицията на Борисов идва ден преди следващото съвещание на Столичния общински съвет, на което ще има осми опит за избор на ръководител

„ Най сетне ще има бял пушек. До края на политическия сезон. Червените линии са доста. Но през днешния ден демонстрираме демонстрация на отговорност от страна на всички. Всеки направи крачка настрана “, разгласи Борис Бонев от „ Спаси София “ преди гласуването.

„ Ще подкрепим Цветомир Петров, с цел да може СОС да проработи. Нямаме ангажименти за комисии “, разгласи Вили Лилков от „ Синя София “.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова беше безапелационна, че съветниците на партията няма да поддържат кандидатурата на ПП-ДБ-СС.

Столичният общински съвет се трансформира в самобитен тепих на мазни пехливански битки и на дребни партийни сметки, сподели той

На днешното съвещание съветниците ще избират сред три имена. Втората кандидатура беше на „ ИТН “ (ИТН) – Пламен Данаилов, а третатата е на „ Възраждане “ – Емил Димитров. От ГЕРБ–СДС и Българска социалистическа партия не предложиха претенденти.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР