Столичните съперници Динамо (Москва) и ЦСКА (Москва) не успяха да

...
Столичните съперници Динамо (Москва) и ЦСКА (Москва) не успяха да
Коментари Харесай

Нулево реми в дербито с Динамо отдалечи ЦСКА от лидерите

Столичните противници Динамо (Москва) и ЦСКА (Москва) не съумяха да си отбележат гол в най-интересния мач от 13-ия кръг в съветската Премиер лига. Символичните посетители имаха повече положения, само че претърпяха второ следващо отчаяние в шампионата и изостават на 8 точки от лидера Зенит, а също така имат мач повече от питерци.

В средата на седмицата Динамо отпадна от Купата на Русия и към този момент може да се концентрира напълно върху изявите си в шампионата. И през днешния ден старши треньорът Дмитрий Хохлов не можеше да разчита на някои съществени фигури, само че сглоби задоволително боеспособен състав. Оптимизъм даваше и успеха над Зенит в предходното домакинство на отбора.

ЦСКА позволи трагична загуба против Краснодар в предишния кръг и трябваше да компенсира изгубените точки. Навлизането във форма на Алан Дзагоев, в комбиниране с поредицата от мощни мачове на Фьодор Чалов и Никола Влашич, бяха огромният коз на " армейците ".

Срещата се игра при много неподходящи условия поради непрестанния дъжд, а реферът Алексей Есков още първоначално сподели жълти картони на Самба Соу и Родриго Бекао, с което сподели, че няма да толерира острите влизания. В 13-ата минута неточност на вратаря на Динамо Антон Шунин даде опция на Чалов да се разпише, само че младокът не съумя. Малко по-късно Соу се контузи и в игра за Динамо се появи 18-годишният Владимир Москвичев.

Въпреки че имаше териториално предимство, ЦСКА не намираше метод да преодолее солидната отбрана на динамовци. В 35-ата минута Шунин още веднъж напусна наказателното си поле, само че този път изцяло целесъобразно и с навременната си интервенция попречи на Дзагоев да открие резултата. В идващите минути не се случи нищо забавно и почивката пристигна при нулево тъждество.

ЦСКА подвигна темпото през втората част, когато Виктор Гончаренко усили офанзивата с включването на Абел Ернандес. В 59-ата минута Влашич насочи мощен удар към далечния ъгъл, само че топката профуча над гредата. В 72-ата Ернандес се пребори за топката в наказателното поле, само че и той не откри очертанията на вратата.

В последните десетина минути дъждът над " Арена Химки " спря, а Динамо остана в понижен състав след втори жълт картон на Константин Рауш. Домакините обаче удържаха финалния взлом на ЦСКА и заемат 10-о място в класирането с 15 точки. В идващия кръг " бяло-сините " гостуват на Ростов, а на " армейците " следва огромното дерби против Зенит.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 13 кръг, събота 3 ноември  Динамо Москва 0:0краен резулат  ЦСКА Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР