Столичните наеми съвсем не отстъпват на цените на имотите. Временното

...
Столичните наеми съвсем не отстъпват на цените на имотите. Временното
Коментари Харесай

Наемите в София вече гонят Париж и Берлин

Столичните наеми напълно не отстъпват на цените на парцелите. Временното настаняване в апартамент в София ще ви коства толкова, колкото бихте платили и в други европейски столици, освен това в много по-богати от нас страни. За към 1600 – 1700 евро бихте могли да получите жилище чартърен както у нас, по този начин и в Испания или Португалия.

 

Тук е моментът да отбележим, че против тази сума ще си осигурите пространно жилище, което е обзаведено много обичайно. На процедура обаче това значи, че с цел да си го позволите, би трябвало да сте човек със стабилен приход, много над междинния.

 

В столичните региони „ Иван Вазов “ и „ Дианабад “ за 1700 евро бихте могли да наемете първокласен тристаен апартамент с хол и кухня в едно, две спални и две бани, само че без цялостно обзавеждане.

В влиятелния квартал „ Стрелбище “ пък можете да наемете апартамент към 140 квадрата на цена от 2000 евро. В това жилище са включени всекидневна, две спални, две бани и оборудвана кухня.

В по- старите столични кооперации бихте могли да наемете относително необятен апартамент, само че с неактуално обзавеждане на цена от 600-800 евро.

 

По към 900 – 100 евро пък вървят тристайните с по-малка площ в мечтаните квартали като „ Лозенец “, „ Иван Вазов “, „ Малинова котловина “ и в региона на Докторския монумент.

Офертите да студентски стаи на хотелски принцип в Студентски град пък стартират от 500 евро.

Подобни пространства за почти същата сума бихте могли да наемете и в Испания, Франция и Германия. Но в случай че желаете независима баня ще би трябвало да платите към 1500 лв. за 31 дни.

 

В Мадрид да вземем за пример се оферират първокласно обзаведени студентски стаи със независими бани в общи огромни жилища. Цените са сред 350 и 800 евро месечно, а цената им се дефинира от местоположението и размера на помещението. Много първокласно студио в центъра ще ви коства към 1000 евро месечно.

 

Район „ Витоша “ безспорно си остава една от най-скъпите столични територии, където приблизително на квадрат ще платите повече от 60 евро. В „ Малинова котловина “ също е скъпо и там квадратът коства 40 евро. Доста по-евтини, освен това напълно предстоящо, са парцелите в „ Люлин “ и „ Обеля “, където наемът на независимо жилище ще ви коства към 500 лв. месечно.

Инфо: Уикенд

Тагове: София Париж Берлин Мадрид наем апартамент жилище хотелска стая
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР