Столични сигнализираха за бременна украинка в нужда. Много жители на

...
Столични сигнализираха за бременна украинка в нужда. Много жители на
Коментари Харесай

Софиянец търси съдействие за просещата бременна украинка

Столични алармираха за бременна украинка в потребност. Много поданици на столицата алармират, че са видели дамата да проси на разнообразни места в града, само че най-вече край една от метростанциите. По-рано ви разказахме за нея.

Димитър Атанасов разгласява в мрежата зов за помощ. Той разказа нейната история. Оказва се, че и други хора са опитвали да оказват помощ. По думите им, тя е отказвала.

„ Мили хора, помагайте!

Вчера от полицейското ръководство в Люлин е изпусната жена от Украйна, бременна, в тежък потрес. Не приказва, само че чува и реагира. С помощта на експерт от Държавната организация за бежанците е разпитана. Не са съумели да схванат по какъв начин се е добрала до България въобще. В родината си е живяла с родителите и брачна половинка си. Заклани са пред очите ѝ от най-човеколюбивата войска от освободители от нац*зма, подчинена на най-благия международен водач.

Намерена е през вчерашния ден да проси на една от софийските метростанции. Виждана е най-малко още един път - на тази на Софийския университет. Няколкото души, които са я съзирали, настояват, че обикнновено е в поза на колене и с протегнати напред длани. Според очевидците наподобява чиста и спретната. Името ѝ е Катя. Възраст - 30-35 години.

Трогателно е, че съгласно описа на служителката, която е открила контакт с нея, тя желае да остане в България, а на всяко споменаване на Украйна или опит за постигане до информация за дома, родното ѝ място или околните ѝ, изпада в рев. Споделя с рисунки, сходни на детинско изкуство, за избитите си близки. Давам цялата налична информация с желание тя да послужи за определяне на контакт на оня, който би попаднал на нея.

Моля всички, помогнете да я намерим, с цел да бъде подслонена и да роди детето, което носи. Ако някой попадне на нея, пробвайте да я заговорите учтиво на съветски. Тя по всяка възможност няма да отвърне с думи, само че ще реагира. Не я повеждайте в каквато и да е посока, мощно уплашена е и се плаши елементарно. Застанете до нея, снимйте я с телефона си и ми пратете фотографията, а аз незабавно ще я препратя на оня способен човек от бежанската администрация, който знае езика ѝ и има компетенциите да се оправи с толкоз мъчителна обстановка. Номерът ми е 0887 225359.

Моля всички, дано сторим вероятното, с цел да помогнем на тази бедстваща жена. Тя е избрала да пристигна при нас в търсене на избавление за раздраната си душeвност и детето си, което в никакъв случай няма да види татко си, баба си и дядо си, с изключение на на фотография.

Войната не е единствено мъртви тела, писъци на ранени, кръв, превръзки, шевове, патерици и протези. Не е единствено физически осакатени хора. Насилието се отразява на най-уязвимите. Крехките са първите жертви на експанзията. Къса се първо тази зона на личността, която е най-деликатна.

Благодаря от цялото си сърце на всеки, който би откликнал на този вик за помощ. Моля, препубликувайте го в колкото може повече групи, свързани с избягалите от Украйна в търсене на живот, здраве и нормалност.

А оня, който донесе тази неволя в Украйна, водачът на съветската страна - нему се поставя единствено едно: обективен развой в Хага и дълъг престой зад решетките. За него и за всичките му подизпълнители. Пожелавам на всички тях за целия интервал в пандиза да не бъдат посетени от нито един непосредствен. Нека съпрузи, съпруги, деца, внуци и други да се срамят даже от обстоятелството, че в миналото са се докосвали до сходни злодеи! “

„ Същата е, само че описа има промени. Тя е с още 2 деца и майка ѝ в България. Събира пари да отидат към Германия и не желае институционална поддръжка, включително настаняване, “ разяснява Аделина Банакиева.

„ Вчера е закарана в полицейското ръководство в Люлин. Извикали са незабавно чиновник от Агенцията за бежанци и са попаднали, за благополучие, на точния човек. Не е говорила, общували са мъчно и с рисунки, сходно на контакта с травмирано дете. Не е опитвала да бяга. Уговорката е била да я задържат до през днешния ден сутринта, тъй като през вчерашния ден действието се е развило в късните часове на работния ден. Докато се откри контакт с нея и се получи някаква информация, е станало 19:00 часа. Днес е трябвало да я поемат от организацията, само че служителите на реда нощес са ѝ дали пари и са я пуснали да се нахрани, а тя не се е върнала. Полицията, дали ни би трябвало или не, все не прави нищо, а когато въпреки всичко понечи, резултатите са таман наобратно, “ добавя създателят.

„ Да, в резюме, още преди 15-тина дни, след седмица търсене, я намерихме и предложихме топъл дом, всичко належащо за спокоен живот и другарска среда, за нея и децата, в ПРЕГРЪДКИ ОТ БЪЛГАРИЯ, само че тя отхвърли. Помощ ѝ бе препоръчана от още една организация по-късно, отново по този начин, помощ бе препоръчана и от БЧК, само че също отхвърля. Нейната една цел е да отиде в Германия или Белгия, с цел да получава редовно помощи за 3-те си деца (и четвъртото на път). И най-вероятно ще тръгне скоро. Дори в раговорите даде обещание да не проси повече, само че няколко дни по-късно стартира отново.

Има в този момент квартира, храна, пари, тя, децата и мисля майка ѝ, която е с нея. Имам и фотоси, само че надали е подходящо да ги споделям във Facebook. За страдание не можем да помогнем на хора, които не желаят помощ, за наслада тази жена НЕ е извънредно нуждаеща се. П.П. Тези истории с околните, които са починали, ами по-скоро НЕ са правилни, “ написа Никола Рахнев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР