Столичната РЗИ се е свързала с председателя на Народното събрание

...
Столичната РЗИ се е свързала с председателя на Народното събрание
Коментари Харесай

Данчо Пенчев: Никола Минчев подаде списъка с контактните лица на 11 януари

Столичната РЗИ се е свързала с ръководителя на Народното събрание Никола Минчев и има към този момент лист на контактните му лица. Те са общо 28, заяви шефът на инспекцията доктор Данчо Пенчев.

След съвещанието на КСНС в понеделник стана ясно, че Никола Минчев е с позитивен тест за Коронавирус, а президентът, министър председателят, министри и депутати би трябвало да са под карантина. На идващия ден Министерството на здравеопазването излез с нова заповед, в която срокът за карантината се редуцира от 14 на 10 дни, а изолацията при контакт – от 10 на 7 дни.

„ Всички лица, участвали на КСНС, като се изключи Кристиян Вигенин, тъй като е боледувал преди по-малко от три месеца, ще са под карантина за 7 дни “, изясни шефът на РЗИ пред бТВ.

То посочи, че за лицата със приключен имунизационен развой и с бустерна доза, карантината става 5 дни. Те би трябвало да си направя тест след 72-рия час, резултатът автоматизирано се нанася в системата и карантината им се понижава.

„ За президента това е до 16 – тогава да падне неговата карантина “, означи доктор Данчо Пенчев.

„ РЗИ смята 11 януари за датата на в началото събитие и от 11 стартират да оперират със периоди и дейности, описът на контактните лица също е подаден на 11 “, посочи шефът на РЗИ – София.

За водача на „ Възраждане “ Костадин той посочи, че също е под карантина. „ Органите на РЗИ са създали всичко належащо, той е осведомен, че е под карантина. Органите на Министерство на вътрешните работи са тези, които ревизират лицата под карантина. Ако се появи на обществено събитие, следват административни ограничения, може да се стигне до съд “, сподели още доктор Данчо Пенчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР