Столичната организация на Българския Червен кръст (БЧК) организира празник от

...
Столичната организация на Българския Червен кръст (БЧК) организира празник от
Коментари Харесай

БЧК ще отбележи Световния ден на първата помощ в Борисовата градина

Столичната организация на Българския Червен кръст (БЧК) провежда празник от 10:00 ч. в Борисовата градина във връзка Световния ден на първата помощ . Доброволците на Младежкия спешен екип (МАЕ) – София и на Университетския спешно избавителен отряд (УАСО) ще показват съществени техники за оказване на първа помощ и обезопасяване. Ще бъде разиграна обстановка на пътнотранспортно произшествие с пешеходци, на които ще бъде оказана първа долекарска помощ.

На обособени с шатри места ще бъдат показани разнообразни типове превръзки и ще бъдат популяризирани осведомителни материали, свързани с първата помощ и пътната сигурност. За най-малките са планувани занимателни игри, викторина и конкурс за рисунка.

Точно в 12:00 ч. всички участници и посетители ще се заловен за ръце , с цел да образуват обичайна в целия свят „ Човешка верига “ в поддръжка на първата помощ за всички нуждаещи се.

Световният ден на първата помощ се отбелязва от 2000 година по предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и е във втората събота на септември. Тази година мотото е  „ Първа помощ в цифровия свят “. Празникът е отдаден и на Европейския ден без починали на пътя, като фокусът е пътната сигурност на децата.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР