Столичната oбщина засилва контрола на движението в рамките на обособените

...
Столичната oбщина засилва контрола на движението в рамките на обособените
Коментари Харесай

Нови 38 камери снимат нарушители на буслентите в София

Столичната oбщина ускорява контрола на придвижването в границите на обособените трасета и бусленти за градския превоз посредством увеличение на броя и локациите, следени посредством камери, оповестяват от Столичната община.

До момента са инсталирани нови 38 камери по буслентите, като по този метод, дружно с наличните, инсталирани през последните две години, броят им доближава 118. Така се продължава политиката по въвеждане на от ден на ден способи и ограничения за приоритизиране на придвижването на транспортните средства на градския превоз, се показва в известието.

Само за 2020 година изпратените до Столична дирекция на вътрешните работи досиета и доказателствени материали за извършители по буслентите в границите на Столичната община са над 8000. До края на август се планува монтажът на още 20 камери за следене за нарушителите по обособените ленти.

Завърши построяването и на буслента по бул. " Климент Охридски " - в сектора от ул. " Трайко Станоев " до бул. " Проф. Марко Семов ". Чрез нея ще се понижи доста закъснението на рейсовете, преминаващи през кръстовищата на бул. " Климент Охридски " с бул. " Проф. Марко Семов " и бул. " Г. М. Димитров ", което преди обособяването й стигаше до 5-15 минути според от часовия диапазон на денонощието, осведомят от Столичната община.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР