Столичната община води преговори с Европейската инвестиционна банка за финансиране

...
Столичната община води преговори с Европейската инвестиционна банка за финансиране
Коментари Харесай

София преговаря за европари за третата линия на метрото

Столичната община води договаряния с Европейската капиталова банка за финансиране на третата линия на метрото. Това стана ясно след срещата на кмета на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила с президента на Европейска инвестиционна банка Вернер Хойер, написа в. "Монитор ".

София ще желае пари и за трета фаза на Завода за преправка на боклуци, с която ще бъде построена RDF гориво в "Топлофикация - София ". От Общината чакат и разрешението на Европейска инвестиционна банка с остатъка от средствата за закупуване на рейсове, който е в размер на 8.6 млн. лв., да бъде ориентиран за закупуване на нови 22 броя рейсове на природен газ.

"С финансовата поддръжка на банката в столицата през последните години са осъществени доста значими планове. Над 251 млн. евро са вложени при строителството на втората линия на метрото и разширението на първа "Младост - Цариградско шосе ", първа и втора фаза на Завода за преправка на битови боклуци, кръстовища на две равнища, капиталова стратегия за рехабилитация на улици и булеварди, доставка на нови рейсове за градския превоз ", означи Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР