Столичната община ще работи по нови туристически атракции по два

...
Столичната община ще работи по нови туристически атракции по два
Коментари Харесай

София, Ниш и Зайчар развиват съвместни туристически и социални проекти

Столичната община ще работи по нови туристически атракции по два плана взаимно с градовете Ниш и Зайчар.
Съвместният план за развиване на туристическата инфраструктура София - Ниш планува ориентиране на туристическия интерес към исторически и културни обекти, посочи заместник-кметът по културата и образованието Тодор Чобанов:

" Нашият фокус ще бъде върху добре познатия на хората, които се интересуват от културен туризъм късноантичен пантеон в Южния парк, който за жалост през годините не е получил задоволително грижа. Ние се надяваме посредством този план да се трансформира в атрактивно място за туризма. "  
Опазване и възобновяване на екосистемите в градските зони на София и Зайчар е другият план на Столичната община. Столицата има упоритостта да надгради и възвърне съществували в предишното атракции като Езерото с патиците. Сега по плана ще бъде построен Детски учебен център, който да развива екологичната осведоменост на подрастващите, посочи Чобанов. 
Сдружението на Югозападните общини извършва два плана по програмата за трансгранично съдействие. Единият включва взаимни действия сред България и Гърция и е за построяването и поддържането на два центъра за обществено предприемачество, единият от които в Благоевград, разясни изпълнителният шеф на Сдружението на Югозападните общини Любица Томова.
Другият план по програмата за трансгранично съдействие ще се изпълнява  сред България и Македония и e за компостиране в домашни условия. 

Още за плановете чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР