Столичната община прави тестове за коронавирус, купени със средства от

...
Столичната община прави тестове за коронавирус, купени със средства от
Коментари Харесай

Столичната община прави тестове за Covid-19 със свои средства

Столичната община прави проби за ковид, купени със средства от локалния бюджет. До момента са направени проучвания на 365 лекари, медицински сестри и медицински личен състав от общинските V и IV градски лечебни заведения. Те са тествани с PCR проби, заяви кметът Йорданка Фандъкова.

Предстои PCR проби да бъдат направени и на 95 медици от общинските I и II градски лечебни заведения, в които има разкрити отделения за лекуване на пациенти с Covid-19.

От на следващия ден Столична община стартира проучване на още 310 души с бързи проби, които също са купени с пари от бюджета. Те са за антитела и са като тези, с които дъргавата ревизираше полицаиет в столицата.

Първи с общинските тесстове ще бъдат изследвани 200 чиновници на " Социален патронаж " – санитари, обществени служащи, водачи, които ежедневно доставят храна по домовете на 1500 души. След тях проби ще бъдат направени и на 110 чиновници на Общинска полиция.

До момента 93 чиновници на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ", доброволци от доброволното формирование на Столична община и чиновници на Общинска полиция са изследвани с тестванията за антитела по програмата на Министерство на вътрешните работи и националния действен щаб.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР