Столичната община обяви търг на стойност от 200.12 млн.лева без

...
Столичната община обяви търг на стойност от 200.12 млн.лева без
Коментари Харесай

Столичната община бърза да избере кои фирми ще ремонтират за 200 млн.лева София до 2026 г.

Столичната община разгласи търг на стойност от 200.12 млн.лева без Данък добавена стойност за настоящ ремонт и поддръжка на уличната мрежа и тротоарите. Поръчката е разграничена на седем обособени позиции, приблизително по три столични региона всяка. С компаниите, които бъдат определени за реализатори, ще се сключат контракти за период от 4 години, заяви " Сега ".

Средствата ще се обезпечават от общинския бюджет, които са за поддържане на улиците и пътната инфраструктура. Оферти за присъединяване в търга се одобряват до 30 септември като осъществяването на поръчката би трябвало да стартира през 2023 година Ако има обжалвания, процедурата ще се забави и началото може да се отсрочи за 2024 година
По-важното е, че преди локалните избори, които ще са през октомври идната година, фирмите-изпълнители за тези скъпи поръчки ще бъдат към този момент определени от настоящето управление на Столичната община. И идващите четири години общината ще работи с тези компании, без значение кой ще завоюва локалните избори в София.
Кои са зоните, за които ще се кандидатства:
Обособена позиция № 1: региони " Витоша ", " Лозенец " и " Тридица " ;
Обособена позиция № 2: региони " Банкя ", " Красна поляна ", " Красно село " и " Овча купел " ;
Обособена позиция № 3: региони " Връбница ", " Възраждане ", " Илинден " и " Люлин " ;
Обособена позиция № 4: региони " Надежда ", " Нови Искър " и " Сердика ".
Обособена позиция № 5: региони " Кремиковци ", " Оборище " и " Подуяне " ;
Обособена позиция № 6: региони " Изгрев ", " Искър ", " Слатина " и " Средец " ;
Обособена позиция № 7: региони " Младост ", " Панчарево " и " Студентски ".
Всеки участник в търга има право да кандидатства за една зона.

Още 120 млн.лева заем ще отидат за ремонт на тротоари

Отделно Столичният общински съвет утвърди на 9 юни по предложение на ГЕРБ за стратегия за възобновяване и ремонт на тротоарите в София. Тя планува да поправи 690 дка пешеходни площи, което е 10% от всички тротоари. Общината ще съфинансира тази стратегия с 20 млн.лева и общата сума ще е 120 млн.лева. С 30% от тези средства би трябвало да се разпореждат районнните кметове, реши СОС. Това стана по предложение на кмета на " Слатина " Георги Илиев " от " Демократична България ". Сега районните кметове получават по към 400 хил.лева годишно за ремонт и поддържане на уличната мрежа.

Против плана за изтегляне на заем от Европейска инвестиционна банка за коригиране на тротоарите беше Борис Бонев, който се усъмни в качеството на бъдещия ремонт и предложи цялата стратегия да се отсрочи за идващия мандат на СОС (след локалните избори през октомври 2023 г), когато " ще има друго ръководство на общината ". Той получи индиректна поддръжка само от съветниците на Вътрешна македонска революционна организация с тяхното безпокойство, че няма квалифицирани фрагменти за слагане на настилки. Те гласоподаваха въздържал се.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР