Столичната община обяви какви точно промени ще има в движението

...
Столичната община обяви какви точно промени ще има в движението
Коментари Харесай

Три протеста парализират трафика в София утре

Столичната община разгласи какви тъкмо промени ще има в придвижването в София поради митингите на 18 май.

Синдикалните организации на работещите в градския превоз на София провеждат митинг с три сборни пункта – кръстовищата „ Лъвов мост “, Сточна гара и Петте кьошета. Заявеният начален част на пунктове е 8 ч. и потегляне от тях в 9:30 ч. с осъществяване на шествия.

От 9:30 ч от трите пункта шествията потеглят към Министерство на финансите. Затова се чакат краткотрайни усложнения на придвижването сред 9:30 – 10 ч по следните направления:

- От пл. „ Лъвов мост “ по бул. „ Кн. Мария Луиза “, бул. „ Цар Освободител “, ул. „ Г. С. Раковски “;
- От Сточна гара по бул. „ В. Левски “, бул. „ Цар Освободител “, ул. „ Г. С. Раковски “;
- От Петте кьошета по бул. „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ Г. С. Раковски “;

В 10:30 ч протестиращите пред Министерство на финансите потеглят към Министерски съвет. Шествие от Министерство на финансите до Министерски съвет ще е по маршрут: ул. „ Г. С. Раковски “ – бул. „ Цар Освободител “ - пл. „ Княз Александър I Батенберг “ – бул. „ Цар Освободител “ до пл. „ Независимост “. От 11 до 13 ч. митингът ще бъде пред Министерски съвет.

Вторият митинг, който ще се организира на следващия ден в София, е на Националния таксиметров профсъюз. Той стартира със събирателен пункт на Южната дъга на Околовръстния път сред бул. „ Черни връх “ и бул. „ България “.

От 07 ч. до 22 ч. се не разрешават престоят и паркирането на пътни транспортни средства на бул. „ Кн. Мария Луиза “ сред бул. „ Тодор Александров “ и ул. „ Екзарх Йосиф “.

От 09 ч. до 22 ч. се не разрешава придвижването и се позволява паркирането на колите на участниците в митинга в последна дясна лента на пътното платно или локалното пътно платно, като се обезпечат вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на градския превоз и отвън зоните за престрояване на Околовръстен път сред бул. „ Черни връх “ и бул. „ България “, посока бул. „ България “.

Само при нужда и по преценка на отдел „ Пътна полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи от 10 ч. до 22 ч. ще се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по бул. „ Кн. Мария Луиза “ сред бул. „ Тодор Александров “ и ул. „ Екзарх Йосиф “, като се изключи колите на градски превоз.

За третия митинг, проведен от Камара на автомобилните превозвачи в България, се вкарват следните промени в организацията на придвижване: От 07 ч. до 22 ч. се не разрешават престоят и паркирането на пътни транспортни средства, като се изключи рейсовете и камионите на участниците в митинга, както следва:

- всички паркинги на пл. „ Александър Невски “;

- на бул. „ Кн. Александър Дондуков “ сред ул. „ Злетово “ и пл. „ Независимост “;

- бул. „ Тодор Александров “ сред бул. „ Христо Ботев “ и бул. „ Кн. Мария Луиза “.

От 08:30 до 22 ч. се не разрешава придвижването и се позволява паркирането на рейсовете и камионите на участниците в митинга в двете дейни десни ленти на пътното платно, като се обезпечат вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на всеобщ градски превоз и отвън зоните за престрояване, както следва:

- на бул. „ Цариградско шосе “ в сектора сред Околовръстен път и „ 7–ми километър “ (пътен възел с бул. „ Христофор Колумб “), в двете направления.

- на бул. „ Ботевградско шосе “ сред магазин Джъмбо и бул. „ Владимир Вазов “, в двете направления

- на бул. „ Царица Йоана “ сред бул. „ Панчо Владигеров “ и бул. „ Д-р Петър Дертлиев “, посока център, последна дясна лента.

Само при нужда и по преценка на отдел „ Пътна полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи от 10:30 до 22 ч. на 18.05.2022 година ще се не разрешава влизането на пътни транспортни средства, като се изключи колите на всеобщ градски превоз,, както следва:

- бул. „ Кн. Александър Дондуков “ сред моста „ Чавдар “ и пл. „ Независимост “;

- бул. „ Тодор Александров “ сред бул. „ Кн. Мария Луиза “ и ул. „ Опълченска “.

По-рано през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че градският превоз в града ще се движи по нормалните си направления, само че ще има усложнения поради протестните шествия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР